tisdag, september 28, 2021

Internet på gott och ont!

 Du kan ju börja med att läsa Nuri Kinos krönika här:https://www.dagen.se/ledare/gastkronikor/2021/09/26/tiotusentals-var-overtygade-om-att-svenska-lakare-ville-stjala-flickans-organ/ 

När jag började använda mig av internet på 90-talet så var det ett tämligen okänt fält för de flesta. Större frihet än idag för att både dela filer och tala fritt utan påhopp.

En butikskedja i Skåne började kunna leverera varor till hemmen men de var för tidigt ute. För få människor hade dator och uppkoppling så de fick lägga ner denna satsning.

Mp3-or började att finnas från USA men 3 minuters musik tog ca 15 minuter att ta ner via modem. 


I slutet av 90-talet fick jag bredband och det började sakta sprida sig i landet.Allt fler blev uppkopplade.

I Sverige föddes sajten Lunarstorm vilken var den tidens Facebook där man kunde dela allt från bilder till bloggar och åsikter. MEN då började det dyka upp det som sedan blir vardagsmat idag, hatet mot oliktänkande!https://sv.wikipedia.org/wiki/Lunarstorm  


Trots att man kunde anmäla hat och hot så blev det allt svårare för personalen på Lunar att åtgärda detta eländiga. Personligen blev jag hotad till liv och lem för de åsikter jag hade om tryck o yttrandefrihet.

Unga män sa att de skulle komma hem till mig och tysta mig för gott. Polisen var maktlös för de hade så dåliga kunskaper om internet på den tiden. Allt som anmäldes las i princip ner.

Nu har det gått så långt att i sin iver att komma åt hat o hot så censurerar man så hårt att rättmätig kritik inte längre kan föras fram. Vänstern i Sverige bistår internetjättarna med sina massanmälningar av människor som tänker annorlunda. Istället för debatt så har det utvecklats censur och den otäcka självcensuren.

Vänsterns politruker tycks dessutom sitta i framträdande positioner både i massmedia såsom i de stora techbolagen!

MEN det onda för också det goda med sig, det skapas egna kanaler för att nå ut. TV-kanaler, tidningar osv.

OCH folk i allmänhet har hittat till dessa nya kanaler!

Ska man söka en bättre bild över vad som utspelar sig här och i världen så måste man idag gå till de alternativa medierna. OM man sitter fast i de etablerade medierna så riskerar man att få en vrångbild över tex läget i vårt land.

Sverige är ju ett land som plågas av hård kriminalitet och senast i morse går polisen ut med att ett stort bombdåd har skakat delar av Göteborg tidigt i morse. Alternativpressen har under åren varit mycket bättre på att bevaka denna framväxande brottslighet. Morgan Johansson har undan för undan tvingats att skärpa lagarna och jag tror att detta beror mycket på att alternativa medier har lyckats driva fram detta.





Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate