tisdag, juli 27, 2021

Ett minne från 1952! Svensk DC-3a nedskjuten!

 https://news.cision.com/se/flygvapenmuseum/r/nedskjutna-dc-3-an---ett-mysterium-for-hela-familjen,c2026413 


Sommaren 1952 tillbringade jag i Arboga och jag hade en flicka vid namn Barbro Jonsson som kamrat. Fick gå ut med hennes fina hund då o då. Kände hela hennes familj där hennes bror också dök upp då och då i sin fina uniform.Carl-Einar Jonsson, född 22 augusti 1921, död 13 juni 1952, var operatör och gruppchef för FRA:s personal ombord på det svenska signalspaningsplanet som sköts ner av ett sovjetiskt Mig-15-plan den 13 juni 1952 över internationellt vatten öster om Gotska Sandön under en topphemlig flygning i närheten av en stor sovjetisk marinövning.[1]

Överste Wennerström var stationerad i USA som militär på ambassaden och han läckte till Sovjet om detta flygplan och vad de var utrustade med !

Wennerström kan på detta sätt betraktas som bödeln!

Sveriges dåvarande regering med statsminister Erlander satt inne med alla kunskaper om vad som hade hänt men de teg. Alla anhöriga fick leva i ovisshet och med alla rykten om att de satt som fångar i Sibirien. Hustrur kunde inte gå vidare i sina liv utan satt och hoppades att deras män skulle komma tillbaka.

Sveket från den socialdemokratiska regeringen var fruktansvärd!

Det är mycket svårt att förstå hur de kunde handla så mot de anhöriga!Skamligt!





Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate