fredag, juli 09, 2021

Ett fartyg vid namn Sverige!

 Jag är med på kryssaren Tre Kronor och vi är på väg över Atlanten. Då får vi se ett stort skepp i sjönöd,det håller på att kantra. Vi går närmare för att kunna hjälpa till att rädda människor!

Ser nu att det är ett Svenskt fartyg med namnet Sverige. Får radiokontakt med befälet ombord och frågar hur läget är.

Svaret förbluffar oss! "Allt är bara bra, säger kaptenen, vi behöver ingen hjälp!!

Herregud, vi ser ju att Sverige håller på att kantra och riskerar att gå under med man och allt.

Vi upprepar frågan till kaptenen och frågar efter hans namn. "Jag heter Steffe Lööv säger han och upprepar att allt är bra ombord.

Vi går närmare och ser då och hör att människor skriker och viftar på armarna, vi hör att de vill bli räddade. 


Vår amiral ombord ställs inför ett stort problem, ska han rädda passagerarna vilka vädjar om hjälp eller ska han lita på kapten Lööv?

OM Sverige går till botten vad kommer då eftervärlden att säga om Tre kronors amiral? Amiralen vilken inte räddade människor från ett sjunkande skepp!

En ljugande kapten med hela sin besättningen vilka lyder denne kapten är ett fenomen i tidens tecken.

Är han en sk Bagdad-Bob?

Och varför ljuger han om fartygets belägenhet?

Nu hör vi från Sverige att det skjuts skott ombord och Amiralen beordrar sin besättning att borda det allt mer lutande Sverige!

När vi kommer ombord möts vi av skott från Somaliska pirater vilka tydligen har i ett tidigare skede bordat fartyget . Är kapten Lööv möjligen i en gisslande situation?

Efter hårt motstånd lyckas vi övermanna piraterna och befria hela besättningen samt kunna ta Sverige på släp mot närmsta hamn. OCH vi lyckas!

Efter hemkomsten till vårt kära fosterland så hyllas vi som hjältar och självaste kungen tar emot oss och vi får alla en guldmedalj av honom för vårt hjältemod.

Fartyget Sverige  repareras för de skador piraterna har åsamkat det vackra skeppet vilket nu kan fortsätta med sina underbara kryssningar!




Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate