fredag, augusti 03, 2018

Tryck och yttrandefrihet?

De människor vilka har tagit som sin livsuppgift att sänka våra rättigheter agerar för ett samhälle  med fascismen som ledstjärna.(Kommunismen, nationalsocialismen,islamismen osv)
Många människor och helt tydligt mängder av unga kvinnor tänker inte längre än näsan i sin kamp mot andra uppfattningar och rättigheten att få tycka olika!
De massanmäler andras skrivna uppfattningar och nu senast en film från SD där de berättar historien om socialdemokratin i Sverige.(Naturligtvis en sorts valfilm)
Om tryck o yttrandefrihet hade funnits så hade man tagit debatt istället för detta lömska grepp med att anmäla och få bolagen att stoppa inlägg.
Exakt vad jag i åratal har pläderat att svenska politiker ska göra när tex SD yttrar sig om något eller bjuder in till debatt.
Det lägger sig ett mörker över Sverige och världen när man inte kan publicera sina åsikter utan att bli stoppad. Vi som levt länge jämför ju med hur vår värld var tidigare med östblocket och dess censur. Nu är vi där igen men denna gång i vårt land.
Drevet mot oss vilka tycker olika skär genom familjer och bekanta vilka har dragits med i denna smutsbruna flod med tydliga fascistiska förtecken!
Allt dolt i snack om frihet,jämlikhet och hengalenskap!
Jag slutar med att citera en gammal kvinnosakskämpe, Helene Bergman :"Jag har både sett och upplevt censurens fula tryne.
Som ung journalist såg jag de svärtade tidningssidorna med artiklar mot Hitler som Torgny Segerstedt skrivit. Artiklarna var inramade och satt på redaktionsväggen på GHT.
Jag bodde under två år i Zimbabwe under Mugaberegimen. Jag varnades för att tala med okända. Jag varnades för att ringa i telefonen till min arbetsplats. Jag träffade mina intervjuobjekt i hemliga hus. Zimbabwiska journalister fängslades! Jag var rädd, mycket rädd, men försökte ändå göra mitt jobb.
Jag bodde under fyra år från och till i Turkiet under Erdogan. Jag vågade inte säga att jag var journalist! Youtube var nersläckt. FB censurerades. Sista gången jag var där vågade inte människor tala öppet med mig! Vi träffades istället i ett hemligt hus.
Jag vet hur det känns att leva och verka under påtvingad tystnad.En nedbrytningsprocess! Därför är den yttrande-och tryckfrihet vi har i det här landet värd att försvara med alla medel.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate