måndag, augusti 13, 2018

Jag minns VPK ! (Inifrån som medlem)

Vi kan ju börja med denna satirteckning:
När Vietnamkriget eskalerade och Vietnamrörelsen föddes i Sverige så ställde sig VPK utanför och var fientliga.De startade ett lotteri (ja,det är sant) ihop med sossar och andra vilka inte begrep ett skit av vad som höll på att hända i Vietnam. Ett lotteri där de vinster man gjorde på detta lotteri skulle delas LIKA mellan syd och Nordkorea.
Flum med andra ord.
Deras värsta flum var ju synen på Sovjetunionen och deras lydstater.De åkte  på kongresser,de la sin egen utbildning där,de tog emot pengar och tryckpressar osv.
Under hela den här epoken så tog de ALDRIG avstånd från det som hände tex vid Berlinmuren. Ofriheten och fängslandet av oliktänkande brydde de sig inte om.
Dagens vänsterparti uppvisar samma inställning idag men då i det som händer i Sverige.
De är med och anmäler oliktänkande på Facebook och YouTube så att dessa bolag stänger ner sidor och på det sättet sätter munkavle på de som inte tycker lika med vänstern. Exakt vad som hände i östblocket.När Solidaritet växte fram i Polen så ställde vi upp från skp-solidaritetspartiet med allt från pengar till papper och stencilapparater som smugglades in via lastbilar.
Dåtidens vänsterparti ställde sig vid sidan om och hyllade det förtryckande kommunistpartiet.
På samma sätt som nutidens vänsterparti har hyllat diktaturens kreatur i Venezuela och Cuba!
När Berlinmuren och sedan hela det ruttna kommunist-systemet föll så jublade vi inom vårt parti allt medan vänsterpartiet var chockade av sorg.
De kunde inte ens glädja sig över att Berlinmuren föll!
Det är detta populistiska parti som idag lockar ca 10% av Sveriges väljare i de undersökningar som görs. Minnet och kunskaperna är idag i detta arma Sverige mycket kort.
Inget hört,inget sett och inget lärt!
Vänsterns agerande och allra helst deras ungas agerande är ju idag ren fascism. Tryck o yttrandefrihet finns ju inte på kartan i deras värld lika lite som det fanns i Sovjet,Nazityskland eller Mussolinis Italien!
Till och med satirtecknaren Ander har blivit stoppad på Facebook genom anmälningar.Det går inte ens att länka hans hemsida längre till Facebook.
Hur fasen någon kan sitta och vara sådana hycklare som vänsterfolket, de ställde upp när det gäller Satir i Frankrike men när det gäller Sverige så är de med och stoppar både satir och oliktänkande .
Om  allt det här inte luktar diktaturtänkande  så vad luktar det då? 


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate