måndag, augusti 27, 2018

Att försöka förstå?

"Men vi väljer inte vår rädsla. Förakt för oliktänkande leder inte till demokratisk dialog och varaktig förändring. Så i stället för att se ner på den vars oro man inte delar kan man försöka förstå. "https://www.expressen.se/kronikorer/jennifer-wegerup/onskar-att-jag-var-mer-radd-for-miljon-an-ran-mot-aldre/ 

Kloka ord återigen av Jennifer Wegerup!
När andra människor med annan politisk syn än den man har själv raderar ut kontakten eller möjligheten till samtal där att man tycker annorlunda och är rädd för andra saker i samhället än vad de är, då kantrar demokratin.
Det är många som har fått se vänner bli fd vänner,släktingar bli onåbara och i värsta fall fientliga!
Allt beroende på nutidens sjukdom med prinsessan på ärten.
Det är idag kränkthetens tidevarv och dessutom tron på att man alltid har rätt själv i allting.
Detta tidevarv präglas dessutom allt från de intellektuella till individen på gatan av okunskapen. Oviljan att ta till sig kunskap är mycket stor nu för tiden.
Jag möter lärare,rektorer osv på nätet vilka istället för gedigna kunskaper enbart uppvisar att de "tycker" till utan att veta något. Många uppvisar rent religiösa inställningar i partipolitikens lögnaktiga värld. Ve de som är kättare i deras värld!
Då ska man stötas ut som en cancersvulst.
Sk feminister målar fan på väggen så fort en "vit medelålders man" säger något.
Lögner har blivit till sanning i denna värld, vad än för fakta man redovisar så omvandlas den till sin motsats.
Se bara på debatten efter Uppdrag gransknings senaste program om våldtäkter. Fakta som står där svart på vitt ska bortförklaras och fakta ska förnekas.
När ett land börjar tubba på vetenskapen och undersökningarnas resultat så uppvisar man exakt samma som vi såg i Sovjetunionen på sin tid.Det gäller att omvandla verkligheten till något annat som passar för tillfället.
Det är då som ett land också får en växande opposition vilken har märkt hur lögnerna fräter sig in i landets själ likt en sjukdom.
Dessvärre blir också många av landets innevånare smittade av sjukdomen precis som man blev i alla diktaturer.
"De troende" står på led och hurrar för de sjuka tankarna och lögnerna.
Vi som tänker annorlunda blir pestsmittade och brunmålade. Exakt det som lögnernas partier och de vilseförda cyniskt medverkar till. 
Vi hade i många östländer de som vi då kallade dissidenter , alltså människor som vågade stå upp mot den härskande klassen och dess politik.
Är vi på god väg att få samma läge i vårt land?

Men bara en påminnelse, en av de stora dissidenterna, Vaclav Havel, blev vald till president när lögnarnas parti och välde störtades!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate