måndag, november 06, 2023

De aningslösa och de onda!


 I Gaza city påträffas vapenlager överallt. Tunnlar överallt.

I 75 år har araberna startat krig mot Israel. Att nu nazihamas startar ett nytt krig med en massaker och kidnappningar tycks inte bekymra demonstranterna ,tvärtom,  de vill ha mer blod.Judiskt blod inte bara i Israel utan i hela världen.

Gång på gång har Israel tvingats att försvara sig ,även denna gång men tålamodet tröt och de insåg att de måste krossa nazihamas en gång för alla.

Ledningen i Israel sa på en gång att detta krig skulle bli oerhört grymt och hårt. 

De som demonstrerar mot Israel med sina antisemitiska slogans blir på det här sättet medskyldiga precis som befolkningens flertal i Gaza.

Startar man krig får man också ta konsekvenserna av detta !

Tove Lifendahl skriver: 

Parallellt med veckan som både rymt den vackra Allhelgonahelgen och den mer grälla amerikanska Halloween med sina pumpor, spöken och skelett, har det på gator och torg runt om i världen kunnat ses uttryck för verkligt skrämmande företeelser.
I sociala medier finns ett outsinligt flöde av bilder från sådant som ger mardrömmar dagtid: en högljudd anti-israelisk demonstration utanför synagogan i Malmö som med tanke på valet av plats måste betraktas som ett hot mot judar. I Köpenhamn har demonstranter krävt att få styras av Koranen och islam, och förordar jihad. Judiska arrangemang ställs in.
Och under natten mellan lördag och söndag höll Hamas filmvisning för tusentals Gazabor. I närheten av Al Shifa-sjukhuset visades Hamas terrorattacker mot Israel på en stor tv.
I många städer går stora propalestinska tåg och hålls demonstrationer, där det inte sällan skanderas ”From the river to the sea, Palestine will be free”, vilket åsyftar ett Palestina som sträcker sig från Jordanfloden till Medelhavet. Däremellan ligger Israel. Sloganen uppkom på 1960-talet och har sedan dess anammats av både Hamas och palestinska islamiska jihad, som har utrotandet av Israel som mål.
ett klipp intervjuas två unga män om hur de ser på innebörden av sloganen. De säger att ramsor och retorik inte nödvändigtvis måste reflektera åsikter, och vet inte vilken flod som åsyftas. Så aningslös får man inte vara, i länder där medborgarna åtnjuter yttrande- och åsiktsfrihet. Friheter medför ansvar, och att låna sig till skanderande massor utan att begripa vilka budskap man legitimerar är ett hån mot alla dem som inte lever med de friheter vi har.
I Expressen berättas att många av de kändisar som skrev under uppropet #vikräver i efterhand kände att det blev förhastat, ogenomtänkt och nu är rädda för konsekvenserna av att de skrev på, efter att reaktionerna blivit så kraftiga. I bästa fall leder detta till en lite mer eftertänksam kändiselit. David Lagercrantz skrev en vuxen och mycket läsvärd text (Expressen 28/10) om vådan av att låta bekräftelsebehovet rusa åstad med en. Den krönikan kan förhoppningsvis kan få fler att tänka ett varv till i framtiden.
signatur
Tove Lifvendahl, Politisk chefredaktör

.



Att människor stödjer en terrorrörelse vilken dessutom står på islamistisk grundval på samma sätt som IS är mycket illa.
Det förklarar också så här i efterhand varför muslimerna i Sverige inte ville vara med och demonstrera mot IS i Stockholm.
Kvinnoförtrycket är liksom i Iran mycket hårt i Gaza och det är ett sånt samhälle de vill införa i hela MÖ.
Ingen demokrati utan allt ska styras genom koranen och dess påbud om lydnad.



I Sverige liksom i många länder i Europa bor numera många araber. Men de vill inte ha vår demokrati. De ställer sig utanför samhället.Deras gamla hemland styr deras liv totalt. Islam styr deras liv.
Varför de valt att flytta hit kan man ju undra,de tycker inte om oss.
De vill inte ha jämlikhet. De vill omvandla Sverige till ett slutet samhälle.
ATT svenskar ,allra helst vänstern ,ställer upp för de reaktionära kraven från en religion vilken är motsatsen till frihet och demokrati är så dumt. Att vilja förslava vårt folk är ju faktiskt en form av landsförräderi!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate