tisdag, oktober 03, 2023

Ordet till Jimmy Jansson (S) , kommunalråd i Eskilstuna!

 


Vänstern vevar vilt

😔
(Dela gärna om du vill)
Sin vana trogen att inte lyssna, se vad som egentligen sägs och medvetet missförstå så tillåts Maria härja loss på bästa nyhetsplats.
Om det gick att nattvandra bort det faktum att unga män mördar varandra för narkotikapengar, status, lättkränkthet och avsaknad av ramar, uppfostran och förmåga att sortera rätt från fel. Och för att vapen finns att tillgå. Ja, då vore det enkelt. Då fanns inget problem.
Om det gick att nattvandra bort ojämlikhet, hederskultur, låg utbildning, parallella samhällen, klanstruktur och släktnätverk. Ja, då ska vi givetvis vandra för glatta livet. Men tyvärr är det inte så enkelt.
Sverige har problem. Ett problem så stort att andra länder tittar på oss med förskräckelse.
Alla insatser som görs är avgörande. Nattvandring, föreningslivets enorma insatser och familjehem. Skolan och de vuxna som kan vara de förebilder som annars saknas. Allt och mer därtill. Ändå räcker det inte.
Samhället lägger enorma skattemedel på en relativt liten del av befolkningen som skapar stor oro, otrygghet och våld. En växande del som drar allt fler med sig. Likt en tornado som växer i styrka sugs de in. Därför att den miljö som är skapad gör det möjligt. Låt oss vara ärliga med det.
Skola, socialtjänst, föreningsliv, polis och vuxna förebilder är centralt. Men det räcker inte mot det som tillåtits växa fram. Mot det som skapats i Sverige.
Maria låtsas eller vill inte förstå grundorsakerna till detta. Det går inte att enbart nattvandra bort. Det kan lindra. Rädda någon. Som en del av en enorm helhet. Men för att vända utvecklingen och inte tappa greppet helt så krävs också helt andra insatser. Det är dessa jag pratar om i mitt inlägg i sociala medier och i tidningens artikel.
Vänsterpartiet motsätter sig konsekvent varje åtgärd som syftar till att angripa grundproblemet. Minskad invandring alternativt en integration som fungerar betydligt bättre. Att sluta bygga parallella samhällen i bostadsområden. Vänsterns konsekventa motstånd mot att angripa hedersförtrycket är väl dokumenterat. Oförmågan att erkänna problemen med avsaknad av unga mäns fostran, normer och värderingar. Machokultur är bara ett problem om man inte pratat om det i samband med segregationen. Allt ska lösas med mer av det som hittills inte fungerat tillräckligt bra. Det är vänsterns svar.
Vänstern snarare värnar än motverkar den gangsterkultur, musiken, kläderna och attityden som äter sig in bland ungdomar och glorifierar våld, pengar, prylar, status och lojalitet in i döden.
Likt ett sekttänkande. Och på det föräldrar som handfallet i okunskap, omedvetenhet eller påhejande ser på.
Vänstern vill inte inte ha kameror, särskilda skolor för kriminella för att skydda lärare och övriga elever eller drogtester. Inte heller vill de motverka segregation i stadsdelar med regler och krav på inkomst och för att få bidrag och framförallt börja jobba.
De tycker att när vi letar och hittar fusk i välfärden så jagar vi bidragstagare. I själva verket vill vi stoppa de strukturer som när skuggsamhället. Vänstern skyddar skuggsamhället. Konsekvent.
Och sådär fortgår det.
Om Maria tror nattvandrare ska bära som ansvar att prata dessa våldsverkare och trasiga och våldsbenägna personer tillrätta genom att man möts sporadisk på en nattvandring är detta samhälle dömt. Det kan som sagt bidra. Absolut. Men det är extremt komplicerat att få en aktiv kriminell eller någon påväg in i kriminalitet att byta spår. Det kan man inte förlita sig på nattvandrare att lösa. Därför jobbar kommunen med hundras andra insatser för detta.
Men för att inte Sverige ska glida oss ur händerna måste insikt om vad som håller på att ske finnas. Och alla tänkbara vägar för att vända detta måste få diskuteras.
Jag tror inte specifikt Eskilstuna behöver riva stadsdelar. Har jag heller aldrig sagt. Om man ska vara ärlig i debatten. Vi jobbar med mängder av andra insatser och gör det bra. Vi bygger i stadsdelarna. Har massiva sociala insatser på alla fronter. Det kan inte undgått ens Maria om hon förmår att lyfta blicken ur partibokens propagandastrategier.
Och det är symptomatiskt. Maria och vänstern är inte kapabla till att se allvaret och förstå hur illa det faktiskt är. Partier förstår inte att vi är i en position där det finns unga flickor och pojkar som ”vill” vara kriminella. Söker sig dit. Fullt medvetna om riskerna.
Ingen skola, fritidsgård eller nattvandrare kan själv vända på detta. Vi måste prata om hur vi slår sönder de strukturer, parallella samhällen, kulturer och avsaknad av vuxna som tillåter det att ske. Det finns många länder med större klyftor och högre ojämlikhet än Sverige. Ändå ser de ännu inte detta grova våld där barn och ungdomar mördar varandra. Det säger oss att problemet är komplext. Vilket vänstern blundar för.
Bristen på insikt inom vänstern att det är både satsning på mer jämlikhet och utjämnande välfärd såväl som massiva insatser för slå sönder och bryta de mönster och strukturer som när brottsligheten saknas i Vänsterpartiet. De förmår inte att prata om och ta tag i en enda svår fråga.
Med vänsterpartiets politik kan vi lika gärna lämna över Sverige i händerna på de växande kriminella nätverken. Till dem som nu sofistikerat och successivt tar över. Företag, det offentliga, rättssystem och politiska partier. De äter sig in. Knarket och våldet är toppen på isberget.
Det är att ge upp och inte bjuda motstånd om något. Vänsterns oförmåga är en dröm för den grova organiserade brottsligheten.
För övrigt. Folkvalda från majoriteten bidrar också på sin fritid. För egen del är jag aktiv i minst tre föreningar för barn och ungdomar. Och vi nattvandrar också. Bedriver läxläsning i stadsdelar.
Gå inte på Marias myt om att hon skulle ha monopol på verkligheten…/Jimmy Jansson (S) Kommunalråd i Eskilstuna

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate