lördag, oktober 14, 2023

Ett klargörande från Vänskapsförbundet Sverige-Israel.


 Kära medlem och israelvän       


Det är med stor sorg och bestörtning, som vi alla har tagit del av den förfärliga nyheten att lördagen den 7 oktober utsattes Israels befolkning för den allvarligaste massakern någonsin i sin moderna historia. Mer än 1200 döda, främst civila, barn, kvinnor och män utan urskiljning, flera tusen skadade och 150 eller kanske upp till 200 personer tillfångatagna som gisslan av Hamas och förda till Gaza, däribland både barn och äldre. En hel värld har chockerats och fördömt detta.

En manifestation till stöd för Israel hölls på Norrmalmstorg i Stockholm, onsdagen den 11 oktober. Manifestationen arrangerades av riksorganisationen Vänskapsförbundet Sverige-Israel under ledning av ordförande Lars Adaktusson. Sex av åtta riksdagspartier medverkade med tal. Israels ambassadör Kulman var närvarande och tackade för stödet, som Israel erhållit. Musik och sång framfördes och manifestationen avslutades med Israels nationalsång Hatikvah. 

Väldigt många människor kom till manifestationen för att visa sitt stöd för Israel. Manifestationen filmades och finns på vår Facebook-sida, för den som är intresserad.  

Länk:                                                                                                                                                                            https://www.facebook.com/vsihuvudstaden/videos/701674891817910/

 En ny manifestation till stöd för Israel kommer att hållas på söndag den 15 oktober, arrangerat av en förening vid namn Vänskapsförbundet Sverige-Israel Stockholm, under ledning av ordförande Maria Halkiewicz. 

För att försöka skapa klarhet och undvika förvirring och missförstånd, vill vi framhålla att det inte är vår organisation, som arrangerar denna manifestation, utan en helt annan förening med ett mycket likartat namn. Denna förening har tidigare ingått som en lokalförening i riksorganisationen Vänskapsförbundet Sverige-Israel. I januari 2021 valde denna förening att utträda ur riksorganisationen och är nu helt fristående. Man har valt att inte byta namn, utan behållit det gamla namnet. Vi beklagar detta, då det har skapat en hel del förvirring och osäkerhet bland våra medlemmar och andra personer och organisationer. 

Riksorganisationen Vänskapsförbundet Sverige-Israel har 16 lokalföreningar och finns spridd över hela Sverige. Ordförande för riksorganisationen är Lars Adaktusson. Vår lokalförening, Huvudstadsregionen ingår i riksorganisationen och bildades våren 2021, för att fylla det tomrum, som uppstått i Stockholm, efter den förra lokalföreningens utträde.

Efter utträdet ifrån Riksorganisationen Vänskapsförbundet Sverige-Israel, har ovannämnda förening, såvitt känt, inte haft någon verksamhet, i det offentliga rummet gällande Israel.

 

För styrelsen för Vänskapsförbundet Sverige-Israel, Huvudstadsregionen

Stockholm den 14 oktober 2023

Med vänlig hälsning

Irene Söder Altschul
Ordförande

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate