söndag, augusti 27, 2023

Medelklassens utövande publicistiska bödel!

 "https://www.svd.se/a/5BzK5m/peter-wolodarski-stoter-ut-de-som-avviker



När det gäller 
klimatfrågan har Dagens Nyheter sedan länge valt publicistisk väg, med ett bombastiskt undergångsspråk och en ramberättelse om hur det ljusa står mot det mörka. ”Ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det”, som kulturchefen Björn Wiman skrev strax före nyår 2019. Följande höst gjordes den omyndiga Greta Thunberg till Dagens Nyheters chefredaktör för en dag. Och i januari presenterade DN en programförklaring där man tog på sig rollen som ljusbärare och ledstjärna.

Lena Andersson ansluter sig inte till någon trossats i denna fråga, utan utövar rätten att tänka kritiskt och prövande. Prövar teser och ställer obekväma frågor i sak. Försöker begripa hur de mänskliga drivkrafterna och beteendena påverkar klimatet såväl i atmosfären som i debatten och politiken. Samt betror läsaren med förmågan och behörigheten att tänka själv. Helt i enlighet med hela SvD:s publicistiska hållning." Svd Tove Lifvendahl.

Jag som mångårig bloggare har inte så mycket att tillföra i detta ämne, Svd:s chefredaktör Tove Lifendahl har ju satt spiken i kistan på DN!

Men jag som i många år var prenumerant av DN och även SDS såg ju tidigt hur ledarsidorna gled över i en sorts agiterande stil som inte tilltalade mig. När de sedan på kultursidorna öppet tog ställning för vänsterns olika skepnader så sa jag adjö.
Då hade även nyhetssidorna börjar likna Aftonbladet och det är sannerligen inget gott betyg.
När nu DN:s chef börjar att likna vissa herrar i slutet av den franska revolutionen då borde det nog vara nog för många tänkande läsare av DN.
Inga ord har hjälpt, ingen diskussion har hjälpt så om folk som inte gillar det DN idag kolporterar ut så återstår det ekonomiska vapnet. Sluta att pren. Sluta gynna DN osv!
Då kommer slutligen ägarna med den egentliga makten att säga ifrån!
Så borde ske på fler tidningar som är ljugande varje dag och har förstört journalistiken!
När tidningar börjar påminna om Pravda eller der Stürmer , då är det dags att något händer!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate