onsdag, augusti 02, 2023

Det finns alltid människor vilka förnekar verkligheten!

 Skribenten Jojje Olsson bor fn. sedan flera år på Taiwan och kan betrakta Sverige ur detta perspektiv, se här:https://www.expressen.se/kultur/jojje-olsson/det-svenska-valdet-hade-varit-omojligt-pa-taiwan/ 


Samma dag som det här publiceras , 2 aug-23, så blir Björn Ranelid utsedd till årets Skåning. Mycket välförtjänt.  Ranelid har liksom Olsson granskat Sverige ordentligt.  Deras slutsatser är ju liknande.

Det är då jag kommer till hur historien ser ut !

Jag var med i Vpk på 60-70 talet och kunde se inifrån hur en grupp framförallt äldre medlemmar aldrig hade någon kritik av Sovjet, vad de än gjorde, tex 1968 år ockupation av Tjeckoslovakien, så hade de alltid ett försvar och förståelse.

Nationalsocialismen var bankrutt 1945 och Hitler ansåg att det var rätt åt det odugliga tyska folket, de hade visat sig svaga. De ska gå under, tyckte denne man. Trots detta fanns det i bla. Sverige nazister som försvarade allt som hade hänt. Förnekelsen var stor bland dessa precis som bland kommunisterna.

DET är samma fenomen som vi ser idag bland tyvärr allt för många, de kan inte inse att den förda politiken med massinvandringen från främst länder i MÖ och norra Afrika är på väg att föröda det svenska samhället.

De rödgröna främst ,vill inte erkänna orsak och verkan för då ställs de inför en kris i sitt liv.

Exakt vad tex troende kommunister till slut tvangs till.  Att erkänna att man haft fel på en rad punkter är ofta svårt men är tvunget om man ska kunna betraktas som en hederlig människa.

Jan Myrdal kunde aldrig ändra sig i frågan om Pol-Pot och blev på detta sätt en ointressant individ som det inte gick att lita på! Dogmatiker fungerar på detta sätt men när hela partier fungerar på detta sätt att bita sig fast i något som är så fel, ja, det är rätt förfärligt!

Och skadligt för landet Sverige!

Taktiken genom alla år är att hela tiden brännmärka de som har sagt vad de anser om politiken som förts samt varnade inför framtiden!

Man måtte ju vara blind om man inte inser att Åkesson genom åren har varit den hederliga sanningssägaren som hela tiden har talat om kejsaren utan kläder!

OM man är dogmatiker så finns det bara en sanning och den håller man fast vid hur än verkligheten ser ut. 

Sverige har under så många år dominerats av en dogmatiskt syn där man använt alla medel att trumfa in i befolkningen att de som är kritiska till förd politik är "onda" människor!

Att framställa sig som "goda" är ju precis detta som de totalitära staterna alltid använder mot opposition. Se bara hur Iran svartmålar kvinnorna som vill välja själv hur de klär sig. 

Eller hur nu många stater med religiöst styre påstår att västvärlden är ond, "svarta satan" som de tex säger om USA.

ATT vänstern i vårt land inte vill gå emot förtryckande religion är också ett nytt fenomen.

De har dessutom valt att förespråka ännu mer invandring till Sverige, de är lika blinda som Annie Lööf som påstod att Sverige kunde ta emot 30 miljoner invandrare!

Att folk kan fortsätta att rösta på de partier vilka har haft så fel och vilka är skulden till den höga kriminaliteten är bara ett bevis på att man ställt sig på samma plattform som de extrema från 1945!

De som har haft fel kommer bara att återupprepa sina fel om de får makt.



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate