torsdag, juni 08, 2023

Vad är det för språkbruk massmedia har infört?

 Alla överslätande ord vilka allt mer används idag av massmedia. "Dammen brast" osv. Mord blir ibland till "olycka"!

"Sorgen efter olyckan" skriver Expressen idag om en pojke som kördes över av en påverkad gängkriminell kille.

Det är f-b mig ingen olycka, det är ett mord. Skulle dömas som mord.

Att sätta sig i en bil och köra rattfull är ett medvetet val och då ska bilen ses som det mordverktyg det är.

All denna sörja av ord och rubriker med överslätande meningar är både fel och får människor att inte inse vad det egentligen handlar om.

Det är ungefär som Putins propaganda som smyger sig in så märkbart i Svt och SR!

Putins värld består av hot mot Ryssland och Ukraina hotade Ryssland enligt denna enfaldiga propaganda från Kreml.

OCH att Ukraina sprängde dammen faller ju på sin orimlighet. Dammen var ju dessutom vaktad av ryska soldater.

Men varför så många svenska journalister använder ett undfallande språk kan nog bara förklaras med var de har sina politiska sympatier.

Jag brukar tänka på det här med sympatier när jag står där i olika demonstrationer för Ukraina.

Så långt ögat når finns aldrig de som står till vänster i politiken med i dessa möten tex måndagsrörelsens möten varje måndag. 

Enda gången jag sett vänstern på ett möte var på Medborgarplatsen när Åkesson-Stegrud höll möte för SD. Då stod det en grupp vänstermuppar och ropade rasist åt dem.

Åkesson var på hugget och tittade på dem och sa nu gör jag en liten paus så nu kan ni skrika ! Det blev ju stort skratt i den stora publiken.


De flesta tidningar försöker åtminstone för det mesta att inte sjunka så här djupt men de kommunistiska likt ETC vräker ur sig då o då.

Värre är ändå tex DN och AB som genom rubriksättningen smyger in rena rama Putinsättet att beskriva verkligheten.

AB:s ihärdiga kampanj sedan länge för islamismen är ju väl känd. Sedan har vi många ledande sossar som inte gör annat än brunmålar alla inom regeringen. Allmänt snorkiga och ljugande.

I många år hade vi ett UD vilket hjälpte antisemiterna nere i arabländerna och förde deras lögner som sin egen politik i Sverige.UD var som en sidoregering under Wallström. Och hovet omkring henne och UD med Schori i spetsen var som ett annat KGB.

Att delar av svenska folket lever i förvirring är ju inte så konstigt, man är van att tro på överhögheten och vad som sägs i statens massmedia.

Inom moderaterna finns också figurer som tex Carl Bildt och Reinfeldt vilka torgför idéer som inte borde höra hemma i ett borgerligt parti.


En sprängd damm är exakt vad orden säger oss, inget annat!

PS  ”Terroraktionen andas desperation i en fas då kriget går allt sämre för Ryssland och de interna stridigheterna blir allt svårare att dölja. Ukraina provtrycker ryssarnas stridsduglighet på flera ställen längs fronten. I Belgorod med omgivningar har påfallande välutrustade partisanförband ockuperat ett stort område. Öppna strider har utkämpats mellan Wagnertrupper och rysk militär.

Putins eskalering av terrorn ska således inte ses som något styrkebevis utan som ett tecken på hans ynklighet. Illdådet för terrorn till en ny nivå, även om mönstret består; att förstöra Ukrainas infrastruktur och förgöra landets ekonomi och möjligheter till överlevnad.”

Det är kloka ord som jag hämtat ur en artikel av Svenska Dagbladets Olof Ehrenkrona.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate