torsdag, juni 15, 2023

Fd statsminister Löfven blir PR gubbe!

 

Fanny Jönsson är ledarskribent på AB och häpnar över att Lövet går över på andra sidan! 

Alltså kapitalisternas sida menar hon nog! Fanny dyker upp på olika kommunisttidningar också , Flamman och ETC? Hur går det ihop med att vara ledarskribent för sossarna i AB?

Sitter hon på flera stolar?

Nåja att politiker gör annat efter att de har försvunnit från politiken är ju absolut inget nytt.

Men vi som har stått på "golvet" i hela vårt liv har ju åtskilliga gånger sett hur fackföreningens ordförande har tagit steget över till arbetsgivaren och blivit en hårdför dräng åt dem. Eller partikamrater inom tex skp vilka har blivit taskiga personalchefer !

När det kommer till kritan så är det ofta ekonomin som styr valen i våra liv.

Göran Persson blev godsägare och Gunnar Sträng miljonär med stora fastigheter osv.

Men som sagt, vi på golvet såg ju på dessa personer med andra ögon redan när de började sina karriärer. Man märker ju på en människa när de strävar uppåt. De kan ju sälja sin mormor till tvåltillverkning bara för att komma framåt. Har ju haft nära vänner som en bit in i livet svek allt de sagt och gjort . Utan minsta höjning på ögonbrynet. 

Ena dagen hängiven vpk:are , nästa dag hög befattning inom tex bankverksamhet. Att man har varit kompisar i åratal finns inte längre på kartan, man blir luft och ingenting i deras ögon och all kontakt dör!

"Även du , min Brutus" är ju ett känt uttryck för föräderiet.


Fanny och hennes journalist kollegor är också i dagens Sverige en klass för sig själv. Ofta tillhör de "svekklassen" !

Kåren som helhet har varit otroligt följsam mot makten under de rödgöna åren. Påminner starkt om hur Pravda eller Folkets Dagblad kunde se ut. Ändrade partiet sig i en fråga så ändrade sig alla "goda" journalister över en natt.

Ungefär som sk "demokratisk centralism " ser ut.  Mycket lärorikt att studera hur svängningarna i Kina under åren praktiserade detta system!

Undrar när man får säga till Fanny , "även du min Fanny!"




Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate