fredag, juni 16, 2023

De unga demonstrerar!

 I alla tider har unga människor valt att gå ut på gator och torg för att lufta sina åsikter.

Men här i vårt land löper ingen någon större risk för liv och lem till skillnad mot folket i tex Iran! Det är när man ser våldet i både Iran och Ukraina som man måste kunna engagera sig.

Men tyvärr ser jag inte så värst många unga i dessa demonstrationer mot diktaturerna i världen. Kina har tex tillåtids breda ut sina tentakler utan att folk ens höjer på ögonbrynen.

Unga idag tycks bara kunna se miljön som den stora frågan i världen. Jag har också i alla år demonstrerat mot många saker i vår värld så det skulle vara mig oerhört främmande att begära förbud! När olika förbud börjar att komma då står demokratin och väger i en nedförsbacke. MEN att ge sig på berömda konstverk med färg har ju motsatt verkan, folk blir förbannade istället på de som gör detta ofog.

En sorts provokation mot demokratin helt enkelt som leder så fel.

Jag började demonstrera redan 1956 mot Sovjets överfall på Ungern och så fortsatte det i mitt liv. Prag 1968 inte att förglömma, Vietnamkriget osv

Idag vid 80 års ålder gäller det Ukraina och Iran!

De unga idag har så tydligt avskärmat sig från världspolitiken och det går faktiskt att hålla två-tre tankar i huvudet samtidigt.







Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate