torsdag, februari 23, 2023

Människors oförmåga att kunna skilja på stort och smått!

 Jag hörde en kvinna i USA anklaga president Biden för att "han bryr sig mer om Ukrainas folk än sitt eget folk"!

Då påminns jag om hur det kunde låta i Sverige i mitten av 60-talet när vi samlade in pengar till Vietnamns folk samt belyste det hemska kriget med napalm.

Många var de som viftade bort kriget med ungefär samma argument som kvinnan i USA. Just sådana röster hörs ute i Europa nu angående Putins krig i Ukraina. Särskilt i vissa länder såsom Tyskland,Frankrike och Italien.

De jämför sina problem i sina länder med stigande priser osv med ett blodigt krig?

På sextiotalet mötte vi inom FNL-rörelsen föga förståelse , inte ens inom kommunisterna i VPK fick vi stöd ! VPK startade istället ett lotteri där pengarna skulle delas mellan FNL och Sydvietnam. Ett förräderi av stora mått.



Att jämföra napalm med ilandsproblem haltar betänkligt och på samma sätt är det idag med kriget i Ukraina kontra priset på olivolja.

När jag fortfarande hör de människor som spottar på Ukrainas folk så ryser jag! 

Man kan tro att människor i tex Frankrike skulle vara så pass upplysta över vad som sker men så är det inte. Inlåsta i sin bubbla går de ut på gatorna i Paris och ropar ut sina futtiga känslor.

Igår kväll i en annan fråga så såg jag hur vissa människor inte kunde låta bli att angripa en nu död hög polischef. Detta är samma futtiga agerande men numera ofta sittandes bakom ett tangentbord. Vissa fd sosseministrar utmärker sig som vanligt med sina slemmiga inlägg.

I morgon fredag den 24 feb.kl 18.00 är det stor samling på Sergels torg FÖR Ukraina!

Statsministern liksom fd statsminister Andersson mfl håller tal.




Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate