torsdag, mars 03, 2022

Våldet finns i hela Rysslands historia!


 Putin är en typisk representant för den ryska historien. Makten framför allt! 

När inte makten får som den vill så kommer våldet fram. Jag har läst många böcker om WW2 och slutet på detta krig.Stalin beordrade mer eller mindre att de ryska soldaterna skulle våldta alla tyska kvinnor som kom i deras väg. Det finns en mängd fruktansvärda berättelser från den tiden. Stalin tillgrep våld i alla former och miljontals med människor hamnade i Sibirens arbetsläger där oerhört många dog av svält och misshandel.

Han drog sig inte ens för att fängsla och avrätta gamla kamrater inom det egna partiet.

Putin har i många år svamlat ihop sin historia om Ryssland och sörjt över att många länder blev självständiga efter Sovjets sammanbrott!

Hans strävan är ju att återupprätta det forna Sovjetiska väldet under hans Kejsarmakt. Då får det kosta blod och tårar och många offer. Detta ser vi i Ukraina idag. Putin skyr inga medel men man kan ibland undra hur långt han kan gå utan att det egna folket sparkar bakut?

I omröstningen i FN igår gick tom Serbien mot Ryssland och det har nog aldrig hänt tidigare.Men de som står på Putins sida är flera sk socialistiska länder med skurkarna i Eritrea bla.

De känner väl igen sig i Putin och hans fansskap!

Sedan har vi de naiva tex i Sverige som inte såg någonting komma av Putins envälde. Varningsklockor har ringt både länge och väl. Alla mord mot allt från journalister till människorättskämpar borde ha sänt signaler att något var på gång. Rustningen av den ryska krigsmakten har ju varit fullt synlig ÄNDÅ har man nedrustat  i Sverige och Tyskland!

MEN det är inte första gången i svensk historia. Läser man hur sossarna agiterade på 20-talet o långt in i trettiotalet så inser man att denna blindhet följer detta parti i ett århundrande.

De sätter Sverige idag i en svår position med sitt velande om ett medlemskap i Nato!

Putin och hans gäng av krigsförbrytare förstår bara våldets språk. OCH med ett medlemskap i NATO så får de ett rapp över ryggen!


 


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate