torsdag, mars 10, 2022

Rysk propaganda i SR !

 Jag skrev så här i en tweet idag:" Skandal! Ekot har ett långt inslag med Cecilia Udden i Budapest där en sk Ukrainare vill ge hela Ukraina till Putin. Varför släpper svensk radio fram detta ?? Det är ju rysk propaganda!! Finns det ingen skam i kroppen hos dessa aktörer. Udden måste bort ur radion. Chefer måste bort. SR ska inte vara ett verktyg för Ryssland."

Fick frågan om jag vill ha censur av sådana åsikter.

Här är det inte frågan om censur utan det är en fråga om Sveriges Radio ska vara ett lydigt verktyg för placerad rysk propaganda? Mannen i detta usla rep vill ju ge upp hela Ukraina till Putin, vad finns för intresse av SR att låta denne man komma till tals? Intressantare vore ju om CU åkte in i Ukraina och talade med de gravida kvinnor vars BB bombades sönder och samman!

När man gör nyhetsprogram så har man att välja vad man vill göra för typ av inslag, chefen har sedan möjlighet att underkänna ett inslag och att INTE sända detta.

Kallar man detta för censur så vet man inte hur en nyhetsredaktion arbetar.

Jag har ju själv i fem år sänt och producerat olika program i Malmös närradio och man har hela tiden massor med uppslag att välja mellan. Några måste bort andra sändas.

Värre idag är hur Sveriges statsminister och även andra ministrar fogar sig i Putins tänkande och använder hans språkbruk.


Rent av låter Ryssland styra vår politik! Men inget är nytt under himlen. Läs här från Ledarsidorna: https://ledarsidorna.se/2022/03/darfor-uttrycker-sig-magdalena-andersson-sig-som-moskva-onskar/?fbclid=IwAR1cEWNGv2fQpbT2CdIrx1f9PLLA7jY0CBOxA4y6Lo9LxYaX1VfsrtVRPEY


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate