tisdag, mars 08, 2022

Fick av misstag Dagens ETC i brevlådan !(IGEN)


 Men en och annan pärla kan man ju hitta även i den socialistiska tidningen Dagens ETC.


Läser så ledaren idag författad av Göran Greider. Naturligtvis (vad annars) tar han skarpt avstånd från Putins krig i Ukraina. Men så förirrar han sig in i tanken på att Nato har fått allt fler anhängare i Sverige och Finland. "Själv är jag motståndare till ett svenskt Nato-medlemskap. Jag tror att det på ett avgörande sätt ytterligare skulle krympa marginalerna för nedrustning och avmilitarisering av Sverige och Europa. "

Han är liksom de flesta på vänsterkanten sk "fredsänglar" med en närmast religiös tro på fred och nedrustning. De gillade säkert Reinfeldt och hans slakt av svenska försvaret men det är en mycket farlig väg.

Hela 1900 talet är en lång räcka av stora misstag styrda av den tidens fredsmäklare. Tack och lov steg tex Churchill fram med den enda gångbara sanningen om Hitler!   

Putin gör precis som Hitler, tar en bit här och en där för att pröva sig fram vad som är möjligt. Sen vill sådan herre ha resten också. Det är detta Greider och andra fredsmänniskor inte vill förstå.

Att Sverige under WW2 valde att tala om neutralitet innebar ju i verkligheten att man gick Hitler till mötes så att han var nöjd. Malm och industriprodukter. Transporter genom Sverige av manskap och vapen.

Vissa vill kalla denna politik för klok , andra kallar det för feghet.

Nästa artikel jag läser handlar om det statliga stödet till "högerextrema " tidningar  likt Nya Tider osv. 

Tja, vad får tex ETC i statliga stöd eller Stalintrogna Proletären?

De är nog likadana kålsupare alla tidningar med statliga stöd i miljonklassen.

Den dag man utesluter vissa tidningar så är nog Sverige nära en diktatur.

Vår grundlag ska inte ändras på den punkten, Tryck o yttrandefriheten måste värnas.

Innehållet granskas i vanlig ordning och trycker man olagligheter så är det domstol som ska brukas. Värre än så är det inte. ETC:as vurm för andra regler hör hemma på den socialistiska soptippen.

För övrigt så borde alla tidningar i detta land stå på egna ben fria från staten.

OCH slutligen, för mig är socialismen enbart ett misslyckat våldssystem vilket har misslyckats överallt på jorden. Man har alltid talat om frihet sen blir det fängelser och våld. ETC känns som en tidning för rosenkindade med troskyldiga barnaögon. 

Undrar hur många av dessa socialister som var på Norrmalmstorg i måndags och demonstrerade mot Putin?




Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate