måndag, mars 21, 2022

Måndagsmötet på Norrmalmstorg 2022-03-21

 

Idag var det ännu fler som ställde upp och glädjande nog så sprider sig dessa måndagsmöten över landet. Tex hölls första mötet i Malmö denna dag!

Men som jag har sagt förut,det är en homogen samling människor.Mest svenskar samt inslag av människor bördiga i länder som varit förtryckta av Sovjet. Jag ser inte någon solbränd individ från förorten. 

Ej heller den typiska vänsterdemonstranten!  Det är dåligt att inte kunna lägga politiska inhemska olikheter åt sidan och samlas med mottot Putin ut ur Ukraina!

OCH var är Jimmy Åkesson? Hittar du inte hit till Norrmalmstorg?

















PS  Gunnar Hökmark talar så bra på dessa möten. Han påminner om en gammaldags agitator! Han är fortfarande min favorit-Moderat!

PSPS 

MÅNDAGSRÖRELSEN

 Måndagsrörelsen var en svensk opinionsrörelse för de baltiska staternas självständighet från Sovjetunionen, med Gunnar Hökmark, Peeter Luksep, Håkan Holmberg och Andres Küng som initiativtagare. Man samlades till totalt sjuttionio offentliga opinionsmöten, varje måndag klockan 12, på Norrmalmstorg i Stockholm, från mars 1990 till september 1991, då balterna, efter Sovjetunionens kollaps i augusti samma år, lyckats få sin självständighet.


 Vid sidan av de veckovisa måndagsmötena på Norrmalmstorg ägde månadsmöten som mest rum i femtio städer i Sverige år 1991, och mer regelbundet i trettio städer.


 Under sin korta levnad fick måndagsrörelsen ett starkt genomslag i den svenska opinionen och initiativtagarna belönades senare med flera förtjänsttecken från de baltiska staterna som tack.


Källa: Lettlands ambassad i Stockholm. 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate