fredag, mars 25, 2022

Ett tillägg till gårdagens blogg!

 

Numera blir dessa bedrägerier nästan inte alls uppmärksammade. Här där jag bor så har det skett många sådana här fega och förfärliga brott. SPF och PRO går ständigt ut med varningar till sina medlemmar om hur denna form av kriminalitet går till. Inte sällan finns kvinnor med i bilden vilka säger sig komma från tex hemtjänsten. Öppnar då den gamle dörren så slinker det ofta in en man också. 

I takt med att allt fler äldre har både dator och smartphone med ett bankID, så har det också blivit intressant för de kriminella att försöka bluffa ägarna . De ringer upp och påstår sig vara ditten och datten. 

Jag skrev om Malmö igår och just den staden hade en rejäl härva av sk telefonbrottslighet för några år sedan. Många unga anställda vars jobb bestod i att ringa upp utvalda äldre. De åkte dit ordentligt tillslut!

Att vörda de äldre finns inte på kartan längre av dessa unga. De betraktar oss äldre som "dumskallar" som får skylla sig själv. Tyvärr finns det ibland också en stor potion förakt för "svennar" dessutom.

I den stora mängd ungdomsrån som har blivit en farsot under senare år uppvisar nästan samtliga fall att det är unga från "orten" som utför sådant mot svenska ungdomar.

Polisen har konstaterat att man väljer att åka till just sådana områden där det bor många svenskar och där slår man till!

Det är ytterligare en omständighet att lägga till dagens  nya "kultursamhälle"!

I många länder i Europa tex Frankrike , England, Holland och Tyskland mfl finns samma utveckling.

Vanligt är också ett stort ökande av bränder av alla slag, skolor, bilar, garage osv.

Antalet skolbränder i vårt land närmar sig 6000 stycken under de senaste tio åren.

Skåne utmärker sig som vanligt med många anlagda bränder de senaste åren! Varför kan man fråga sig?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate