onsdag, augusti 25, 2021

Stalins utrotande av sk Trotskister!

 Om du har en mobil då rekommendrar jag dig att ta ner YLES app Arenan där du sedan lätt kan lyssna på deras poddar samt direktsänd radio på tex svenska. 

Men på en dator kan du gå in på denna länk och lyssna samt se det rikliga bildmaterialet om Trotsky och Stalin,

https://svenska.yle.fi/a/7-10004880 


En unik bild där både Stalin och Trotsky syns. Under Stalintiden så togs naturligtvis Trotsky bort från bilden. Många av de som går här blev mördade senare av Stalin och diktaturen. 


Att Stalin slog till mot de sk Trotskisterna var också ett led i mördandet av judar . Antisemitismen i Ryssland var lika stark som den i Tyskland under Hitler.

En typiskt antisemitisk poster från den tiden! Den blodtörstiga juden skildras exakt på samma sätt vare sig det var i östeuropa eller Tyskland. 

Stalins agenter utförde slutligen mordet på Trotsky och han slogs ihjäl med denna ishacka den 21 aug. 1940!
Det är intressant i denna pod i tre delar att de också berättar om hur de kommunistiska partierna i alla andra länder lydde Moskva in i detalj. I tex Frankrike liksom i andra länder medverkade de kommunistiska partierna i förföljelsen av Trotsky och hans anhängare. Trotskys samtliga barn blev mördade.
Massmördandet i Sovjet hyllades av de svenska kommunisterna också. 
När Stalin avled 1953 så höll de svenska kommunisterna ett hyllningsmöte där CH Hermansson höll det beryktade hyllningstalet till Stalins ära. Ett fruktansvärt aktstycke att läsa.
Men se till att lyssna på de tre poddar som YLE i Finland (på svenska) har sammanställt. De ger en bra inblick i över hur Stalinism fungerade.
Vi behöver denna kunskap idag när totalitära läror åter vinner insteg. (Inte minst islamismens gift)


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate