söndag, augusti 01, 2021

En advokat har förslag om förändringar i lagarna.

 Elisabeth Massi Fritz :

Nödvändiga förändringar av rättsväsendet

Rättsväsendet måste förändras så att målsägande och vittnen vågar medverka under förundersökning och i en rättegång. Här är några av de många åtgärder som behövs:

Vi behöver införa anonyma vittnen, men även stängda dörrar och sekretess i dessa mål. Anonyma vittnesförhör skall förstås tillämpas tillsammans med annan bevisning för att det ska kunna få ett starkt bevisvärde.

Målsägande och vittne måste båda känna trygghet och garanteras skydd och hjälp vid behov. I hovrätten skall det inte kunna bli avslag på målsägandebiträde, vilket är vanligt sedan lagen ändrades år 2018.

  Vi måste även lägga stort arbete på de förebyggande åtgärderna ute i samhället och se till att unga förövare inte hamnar i kriminella nätverk. Är ungdomar redan där måste de få hjälp att ta sig ur.

Straffen måste skärpas – och då pratar jag om livstidsstraff för varenda dödsskjutning. Det ska gälla alla förövare som fyllt 18 år. Utvisning är självklart och då ska det vara återreseförbud för all framtid. Straffrabatterna ska slopas. Rabatt ska man inte diskutera i våra påföljdssystem. Rabatt hör hemma på Ica – inte i våra domstolar vid allvarliga brott.

https://www.expressen.se/debatt/vara-barn-ska-inte-behova--vaxa-upp-i-dagens-sverige/ 


 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate