måndag, augusti 23, 2021

Det slarvas bland dagens debattörer!

 Om ett parti eller en rörelse vill att staten ska ta över samhället och de företag som ägs av sk kapitalister, vad kallas då dessa ?

Vilka har i alla tider ända sedan 1800 talet kämpat för dessa mål?

När någon av dessa anhängare av statligt ägande kommer till makten så genomför de ofta reformer för det arbetande folket. Tex alla barn får ett ekonomiskt bidrag och det byggs bostäder just till banfamiljer. Tillverkning av billiga småbilar påbörjas så att "vanligt" folk får råd med en bil. Tyvärr så kan det bli många års väntan på denna bil eftersom produktivkrafterna är fel organiserade eftersom kapitalismen är avskaffad!

Även om storföretagen inte direkt socialiseras så ser den politiska ledningen till att de alltid är de som bestämmer över dessa företag!

Vilka krafter är det jag talar om ? Jo, naturligtvis kommunisterna och nationalsocialisterna.

Fascisterna organiserar upp sitt samhälle efter rent syndikalistiska normer och upphäver klasskampen på detta sätt. Alla sitter i samma båt så att säga. Italien uppvisar framsteg innan de kastade sig in i kriget.

Att kommunister och nationalsocialisterna uppvisar samma typ av politik i många områden är ju inte en slump. Det är den socialistiska tanken som genomsyrar bägge dessa riktningar. Tyvärr finns antisemitismen i bägge riktningarna med utplåning av judar som mål.

Bägge riktningarna talar alltid om Englands och USA:s imperialism men blundar för deras egna anspråk på andra länders landmassa.(Och rikedomar)

Det är med andra ord mer som förenar röd och brun socialism än tvärtom. Forskning efter kriget visar ju bland annat att människor vilka gick från KP i Tyskland till NSDAP kände igen sig i det mesta inom partiet. Forskning har också visat att de reformer som genomfördes på 30-talet i Tyskland visar att de var av exakt samma typ av socialistiska reformer som tex Per Albins folkhemsreformer.

När dagens debattörer slarvigt kallar detta för "ultrahöger" och liknande epitet så far de med osanning. Det finns ingen höger som vill förstatliga storindustrin.


En del försöker påstå att Sverigedemokraterna är någon sorts nazister när verkligheten visar att de i vissa delar är gamla sossar med ett värnande om det Svenska i vårt samhälle.

Precis som Per-Albin eller Tage Erlander. Inte f-n var de höger även om de ville skydda det svenska samhället!

Yttersta högern talar man om från vänster till höger allt som oftast. Vilka de menar kan man titta sig i stjärnorna efter. Om de menar de svenska nationalsocialisterna så kan de inte ha läst vad de vill med det svenska samhället. "Kamp mot monopolkapitalet" är ju en av deras huvudparoller.

Senast vi såg dessa banderoller var när kommunisterna på 70-80 talet demonstrerade.



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate