söndag, februari 28, 2021

Några av min fars teckningar från skolan 1915-16!












 Så här såg min far ut när han var ca 33 år gammal. Han hette Bengt (Bänkt) Högrelius och samtliga teckningar gjordes i skolan i Arboga där han växte upp på Trädgårdsgatan 52. Ja, huset står kvar !

 

Hela familjen samlad till jul någon gång på 30-talet.Min pappa längst till vänster bredvid min mor Elly.Sedan är det Ingeborg,Signild, farfar Viktor och farmor Albertina.Yngsta sonen Anders-Olov stående!Samtliga Högrelius!

Längst ner till vänster bodde Viktor och Tina Högrelius. Farfar ägde huset i många år men gick i god för en väns skulder ,sk växlar, och vännen kunde inte betala så farfar fick ta skulden och tvingades att sälja huset. Han arbetade på Arboga Samrealskola som lärare, var utbildad i Lund på Universitetet. 

Här under en tavla som jag äger just på dessa lärare.Min farfar snusade och syns här på tavlan hur han bjuder en kollega på en pris snus. Som barn fick jag snus av honom att stoppa i näsan.Så jag nös  men det rensade näsan.

Min farmor och faster Ingeborg ligger på Arbogas kyrkogård. Farfar ligger i Okome Halland bredvid sin far vilken var kyrkoherde i många år där.







Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate