tisdag, februari 23, 2021

Särbehandling av boende i vårt land!

 


Åsa Tallroth

, distriktsordförande för MED Södermanland, skriver om de senaste turerna i diskrimineringsärendet vid Eskilstuna kommun som Sveriges Radio P4 rapporterade om härom veckan:

”Medborgerlig Samling vs. Eskilstuna kommun , Mål nr 637-21
Vi i MED Sörmland har idag skickat in följande yttrande till Förvaltningsrätten som svar på Eskilstuna Kommuns bestridande av vår överklagan av beslutet att vika feriepraktikplatser åt ungdomar med "särskilda behov ".
_________
"I sitt yttrande hänvisar ordföranden i Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden, Jari Puustinen, till ett regeringsuppdrag om sociala insatser i utsatta områden. Ingenstans i det regeringsdokument som beskriver uppdraget nämns arbetsmarknadsåtgärder utan allt handlar om sociala insatser.
I uppdraget är regeringen väldigt tydlig med vad som avses och det är som följande citat “Medlen avses gå till insatser i utsatta områden som syftar till att minska risken för barn och unga att dras in i eller på andra sätt drabbas av kriminalitet. Det kan handla om insatser som kompletterar och förstärker verksamhet som kommunerna redan bedriver inom ramen för det brottsförebyggande arbetet (t.ex. fler fältarbetare eller motsvarande på kvällar och helger, bl.a. för ökad tillgänglighet i socialtjänstens verksamheter), liksom olika former av strukturerad samverkan mellan skola, socialtjänst och polis.” Just arbetet med fältarbetare valde Eskilstuna Kommun att lägga ner 2018 trots stora protester.
Vidare i uppdraget från regeringen står följande att läsa:
”Alla barn i Sverige ska få sina rättigheter tillgodosedda i enlighet med FN:s konvention om barnets rättigheter (barnkonventionen) utan åtskillnad av något slag”
Det står alltså uttryckligen i regeringsuppdraget att ingen åtskillnad mellan barn ska göras, vilket är precis vad som sker när alla feriepraktikplatser inte blir tillgängliga för alla ungdomar att söka. Eskilstuna kommun går alltså inte bara emot likställighetsprincipen och kommunallagen, man går även emot de från regeringen givna direktiven samt barnkonventionen.
Att Eskilstuna har stora problem gällande utanförskap, hög brottslighet, bristande skolresultat, hög arbetslöshet och höga kostnader för försörjningsstöd är nog de flesta överens om och det krävs omfattande insatser för att komma till rätta med det.
Men att särbehandla en grupp på bekostnad av en annan är inte lösningen. För när en grupp ges positiv särbehandling – i detta fall de som bedöms vara socioekonomiskt utsatta – så blir en annan grupp diskriminerad. I detta fall diskrimineras de som inte befinns vara socioekonomiskt utsatta och inte har kontakt med socialtjänsten.
Signalerna blir; Sköt dig och du blir straffad, missköt dig och bli belönad.
Förutom att detta förfarande sår split mellan grupper i samhället, så bör vi fundera på om detta är de signalerna som svensk offentlighet bör skicka ut?
Svaret på det bör rimligen landa i ett rungande nej."
_______________
Nu är det upp till Förvaltningsrätten att avgöra om kommuner runt om i hela landet ska få fortsätta att särbehandla och diskriminera sina invånare.”

Jag vill bara tillägga att i tex Stockholms skolor så tillförs många sk stökiga områdens skolor betydligt mer både pengar och resurser på bekostnad av de skolor där skötsamma elever går.
I Malmö parktiserades detta i många år i tex Rosengårdsskolan utan effekt. 60% av högstadiets elever slutade utan godkända betyg. År efter år innan det stoppades. I noga räknat 25 år fortgick detta elände med rekrytering till kriminella nätverk varje år just från den här gruppen av enbart invandrarbarn.
När man flyttade över dessa elever till den närbelägna skolan Stenkula så fick det till resultat att de totalt förstörde både undervisning samt lolalerna.
Stenkula fick stänga efter att alla lärare fått sparken. Renoveringen av skolan blev mycket dyr.
Om man inte i dessa sammanhang förmår att diskutera grundfrågan hur vi i detta land har kommit i det läge vi har nu med alla dessa områden vilka dagligdags föder fram kriminella ,så kommer det inte att finnas någon lösning på problemet!
Då tar man till olagliga beslut såsom Eskilstuna kommun nu försöker göra.
Om man skulle ge en nationalekonom uppgiften att räkna ut samhällets alla kostnader för de senaste 25 årens misslyckande med allt från skolorna till den ökade kriminalteten i dessa sk utanförsområden så skulle det röra sig om mycket stora summor.
Summor som tas från annat och andra tex fattigpensionärerna vilka har fått betala med usla pensioner.
Hela apparaten från skolan och fram till fängelset kostar otroliga summor per kriminell.Hur många socialarbetare, vakter,poliser,brottsoffer, advokater,domstolar m.m. är inte inblandade och lever på detta som födkrok. Dessa onödiga kostnader!
Den som inte inser att dessa kostnader måste räknas in i budgeten för invandringen har nog medvetet missat något väsentligt!


.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate