måndag, februari 01, 2021

Höger eller vänster? Nationalsocialismen!

 Jag såg en bild från de svenska nationalsocialisternas demonstrationer. " Kamp mot monopolkapitalismen" reste de som paroll i täten för sitt tåg.

Jag minns från 60-70 talets kommunistiska tåg att samma paroll restes där år ut och år in.

När man Googlar på parollen så får man upp hur många "röda" svar som helst. En typisk socialistiskt paroll.

Förläggaren Brutus Östling gav för många år sedan ut en bok på sitt förlag "Symposium" . Den handlade om fd kommunister vilka hade anslutit sig till de tyska nationalsocialisterna.

De berättade att de kände sig "hemma" hos denna rörelse, kampen och agitationen mot imperialismen var ju densamma. Likaså de socialistiska reformer vilka gagnade arbetarklassen. Barnbidragen, sjukvården osv.

Att Hitler tog kommandot över industrin gillades ju också av många med socialistiska åsikter. Han förstatligade aldrig industrin men inga beslut av större vikt kunde tas av industriägarna utan det var NSDAP som bestämde.

Hitler hade läst det mesta av Marx vilken han kunde på sina fem fingrar!

Att eftervärlden och särskilt vänstern utmålar nationalsocialismen som extrem höger är ju bara en fint för att bedra folken. Man vill inte sammanblandas med den tyska socialismen. Samma sak med fascismen.

Denna lära med så stora syndikalistiska drag och där Mussolini vilken kom från den Marxistiska vänstern sög åt sig ledande syndikalister till sin organisation.


Sovjetunionen började redan 1933 hjälpa Hitler med upprustningen.Levererade allt från stål till olja samt matvaror. Detta pågick ända fram till när Hitler vände sig emot Stalin i sin iver att skapa "livrum" åt det tyska folket.

Ibland får jag syn på vederhäftiga artiklar i detta ämne men de är sannerligen få eftersom propagandan har totalt vilsefört de flesta. Inte ens historiker kan förmå sig att se sanningen att det finns olika sorter av socialism. 

Alla har dock det gemensamma att staten och dess apparat ska bestämma över både människor och samhället.

Läs här Nils-Eric Sandbergs artikel: https://www.kristianstadsbladet.se/ledare/nils-eric-sandberg- nazism-och-fascism-tva-vansterrorelser/


En annan socialistisk banderoll denna gång hos NMR!  Har du någonsin sett en höger-rörelse  agitera mot storfinansen?  Nej , kära vänner , det är enbart socialistiska rörelser som reser sådana paroller.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate