lördag, augusti 08, 2020

"Filtvänstern" har en värdig figur i Lena Endre!

 Ordet "filtvänster" myntades redan på sjuttiotalet från den vänster som betraktade sig som den "riktiga" vänstern.

Man menade att vpk alltid stod fel i de stora  frågorna tex den om brottsoffer kontra brottslingar. De var konsekventa i att ta ställning för brottslingen. Det var synd om denne och det var kapitalismens fel osv.

Och denna hållning har vänsterpartiet fortsatt att hålla fast vid.

Sen har vi ju frågan om hur socialismen ska se ut. De framhöll och fanns alltid med på öststaternas partikongresser och stödde dem. Den "riktiga" vänstern tog avstånd från sovjetsamhället men gjorde tyvärr det stora felet att sluta upp omkring Kina och deras politik.

Skådespelare, journalister och övrigt massmediafolk stödde vpk i stor utsträckning och idag är stödet för V ännu större bland dessa grupper.

Att vänsterpartiet har ett snarlikt partiprogram som de forna kommunistiska öststaterna hade tycks inte bekymra dessa grupper.

Statsapparaten ska i deras drömsamhälle äga och styra allting. Närmare Orwells samhälle kan man ju inte komma med ett sådant partiprogram.

Att lägga en filt, torr som våt över det mesta är dessa grupper av aktivister beredda att göra.

Lena Endre och alla dessa teaterrevoluzzer bortser från socialismen praktik under många år som statsbärande partier. Säger ordet Stasi dem något? Tydligen inte! Rekommenderas ett besök på museum Stasi i Berlin!

Kubas internering i fångläger av homosexuella finns med i räkningen också. Hitlers utrotningar av judar likaså.

Polska kommunistpartiets vedervärdiga förföljelse av de judar som överlevt kriget inte heller att förglömmas.

Alla dessa med filten på sig säger med en mun att det inte var "den rätta" socialismen. Tyvärr har vi inte sett någon annan!

Tjeckoslovakien ville och försökte upprätta en socialism med mänskligt ansikte och alla vet ju hur detta slutade i aug. 1968!

För att vara en god människa måste man vara socialist påstår dessa "sanningssägare" , bara att påstå något sådant så har man lagt sin filt över förnuftet!

Efter mina år inom vänstern , och de är många, så inser jag återigen att det inte går att resonera med dessa närmast religiösa individer.

Socialismen har bara fört med sig ondska och elände!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate