tisdag, juli 21, 2020

Vad betyder ordet solidaritet för dig?

Om du tittar på den här bilden så ser du att den berättar att EU har bekostat detta projekt.Liknande skyltar kan ses tex på Sicilien vid de asfalt vägar som byggdes där för många år sedan.
EU bildades bla för att kunna hjälpa de länder vilka hade en dålig ekonomi (läs fattig).
När jag började resa i Europa på 60-talet så såg jag tex ett mycket fattigt Portugal .Även Spanien var ett fattigt land utan större resurser och EU kunde bygga en hållbar infrastruktur i dessa länder så att de för egen maskin skulle kunna öka välståndet. Grekland var och är en svårare nöt eftersom allt från skattesystem till moralen med just att betala skatt var så undermålig. (Läs korruption)
Solidaritet är ett fint och vackert ord men särskilt nationellt sinnande personer vill inte ta detta ord i sin mun, De tycker i regel att varje nation måste sköta sig själv.
Efter uppgörelsen inatt om det framtida EU så kommer naturligtvis de som aldrig tyckt om EU att tugga fradga och ropa för dem det magiska ordet "swexit"!
Solidaritet känner de bara för sitt land och dess ursprungsbefolkning. Sk svenskar. 
Samer och finnar brukade de aldrig bry sig om trots att det är de som är gammal fin befolkning i Sverige.
Ett Europa och EU i upplösning vore farligt på många sätt. Det skulle bli en återgång till hur Europa fungerade strax innan första världskriget. Krav på gränsrevideringar skulle komma som ett brev på posten.
Länder skulle än mer stå i motsatsställning mot varandra återigen.
För en gångs skulle säger jag att statsministern och Sverige har åstadkommit ihop med de andra ett avtal som var möjligt. 
Ge och ta, så är varje förhandling.
Någon får betala mer andra mindre, konstigare än så är det inte,
Det gäller att få Europa starkt igen och då måste man tex hjälpa Italien ur den stora krisen,alla vinner på det!
Detta är solidaritet!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate