onsdag, juli 29, 2020

Aftonbladet , vill skribenten ha diktatur?

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/EW3mrA/nu-invaderas-vi-av-amazon

Nu invaderas vi av Amazon!
Ja, så ser rubriken ut i AB ungefär som om vi skulle invaderas av Ryssland!
Nivån är i stil med en sosseminister som ville förbjuda paraboler.
Det sitter i ryggmärgen hos dessa sossar, vem minns inte hetsen mot Radio Nord och Radio syd. Då tvekade man inte ens för att sätta Britt Wadner i fängelse.
OCH vad tjänade allt detta till eftersom man till slut tillät fri radio till gagn för oss lyssnare. Samma sak med Kungl Televerket som fördröjde tekniken ända tills Jan Stenbeck visade hur det kunde förenklas och bli mycket billigare att ringa inom Sverige.
Socialdemokratin har varit en bromskloss under alla år. Deras förkärlek för att stödja Wallenberg är ju välkänt. Gunnar Sträng, finansminister, hade hemliga möten med just Wallenberg en gång i månanden.Inget vad som sades där blev någonsin protokollfört.
Sträng var en dominant herre och jag har ju träffat honom en gång och kan vittna om hur denne myndiga herre verkligen försökte tysta alla andras uppfattningar.
Han var urtypen av betongsosse .
Amazon är ju ett stort bolag men det är IKEA också och har i många länder slagit ut små möbelhandlare. Om man som AB:s skribent vill stoppa de stora aktörerna så kan hon ju stoppa Google,Microsoft, Apple.IBM osv.
Då måste vi ha diktatur annars finns inte en chans att ändra den värld vi har. Nordkorea har ju gått den vägen men vem vill ha det på detta sätt?
Albanien var en sådan stat en gång i tiden men ingen därnere vill återvända till detta fångläger.
För fångläger blir det om vi ska förbjuda och åter förbjuda allt från bolag till paraboler!
Hur tusan kan en av Sveriges största tidningar låta något sådant tjafs gå i press?
Men när man studerar resten av AB:s sidor så ser man att det är en typisk skandalblaska alá Englands skräptidningar. Och då publicerar man vad som helst.
Vi kan ju börja med förbjuda AB eller hur?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate