söndag, juli 19, 2020

MED:s åsikter är mina!

medborgerligsamling MED sätter ned foten mot identitetspolitiken 

"Identitetspolitiken är den nya kollektivistiska offerkulten.

Många inom det svenska etablissemanget hyllar aktivister som protesterar mot vad de kallar den strukturella rasismen i samhället. På högst tveksamma grunder vill man sätta bilden av ett Sverige där minoritetsgrupper av olika slag blir förtryckta och att samhället har en plikt att positivt särbehandla dessa grupper. Tillhörigheten till en undergrupp görs allt mer betydelsefull, på bekostnad av den överbryggande samhörigheten i vårt land.

För den politiska vänstern har identitetspolitiken blivit den nya klasskampen. Kommunisterna kategoriserade i början av 1900-talet individer som förövare eller offer baserat på om de ägde kapital eller ej. Dagens svenska socialister har hittat andra parametrar för att kategorisera förövare och offer, såsom hudfärg, etnicitet, kön, sexuell läggning, ålder och religion.

Den svenska statsapparaten genomsyras av dessa idéer. Socialdemokraterna har helt anammat identitetspolitiken. De etablerade borgerliga partierna har delvis gett vänstern fritt spelrum i dessa frågor och delvis faktiskt själva anammat de destruktiva idéerna. Därför kommer de hela tiden att ge vika för olika typer av krav.

Det behövs en ny frihetlig, politisk rörelse i Sverige för att göra upp med all identitetspolitik.

Lösningen på gruppers underprestationer och relativa fattigdom i Sverige är inte mer ömkan, allmosor och kvoter, utan det motsatta: eget ansvar, lika villkor och att se varje samhällsmedlems individuella styrkor och förmågor.

De etniska motsättningar som finns i Sverige är orsakade av de politiker som har suttit och sitter vid makten. Det ligger i sakens natur att de inte kommer att kunna lösa detta. Framförallt när de inte ens vill kännas vid att de bär ansvaret för problemen och dessutom utlovar mer identitetspolitik.

MED vill bygga ett samhälle som belönar mod, flit och kreativitet, istället för att dela in befolkningen i minoritetsgrupper som ska ges olika grad av särbehandling. Svenska folket förtjänar bättre. Svenska folket behöver inte reduceras till vare sig offer eller förövare.”


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate