onsdag, juli 22, 2020

Tjaa, hade en annan regering gjort annorlunda?

"Vänsterpartiet är ett EU-kritiskt parti, och i svensk politik ett parti som för sin överlevnads skull därför också behöver sätta press på regeringen. Att Jonas Sjöstedt under tisdagen var tydlig med att Vänsterpartiet tänker KU-anmäla regeringen får en inte direkt att trilla av stolen av förvåning. Men med det beskedet blir EUs långtidsbudget och krispaketet i ett slag inrikespolitik.
Samtidigt kritiserar Moderaterna regeringen från höger. Det gör även Sverigedemokraterna, som i likhet med Vänsterpartiet representerar en EU-kritisk väljaropinion.
I ett läge där det just nu inte finns särskilt mycket att skapa motsättningar kring inrikespolitiskt på grund av coronakrisen blir EU-frågorna lågt hängande frukt för oppositionen. Men den krassa verkligheten är att Sverige gjorde sitt bästa, och att resultatet inte sett annorlunda ut, oavsett färg på regering." https://www.aftonbladet.se/ledare/a/4q5OvV/vanstern-vill-ha-uppmarksamhet 

Jag läser och läser olika inlägg på internet ang. EU-avtalet. Mycken populism vädras idag men moderaternas kritik andas något annat också. Jag har svårt att förstå deras ord denna gång?
Att kommunisterna inte gillar avtalet var väl ingen överraskning, de vill nog fortfarande knäcka hela EU som ett ägg om de kunde.
Detta till skillnad mot övrig vänster i EU men så står också V kvar i ett partiprogram så likt DDR:s !
Men det finns en höger ute på nätet också vilka uppvisar rent hat både mot EU och all makt . Deras syn på hur Europa borde se ut är ju som att ta ett steg tillbaka till 1890!
Men att en kommunist på Nyheter idag skulle gå till attack mot Italiens arbetare på samma sätt som högern gör förvånade mig stort. De tycker att italienare är lata och jobbar för lite.
Idealet för dem är tydligen 40 timmar i veckan och gärna mer! Vi har sedan 60-talet inte haft några reformer på denna punkt. Många människor har svårt med livspuzzlet idag eftersom bla resvägarna till jobbet, förskolor m.m gör att dagen inte vill räcka till.
De med skrivbordsarbeten kan jobba hemifrån men det kan verkligen inte en vanlig knegare.
Det är dags för vissa i vårt land att höja blicken och se hur man har löst det här  i andra länder på annat sätt.
Att framhålla Sverige som ett idealland blir ju så fel! Vi ska ju förkorta arbetstiden. Vi ska ju inte undan för undan höja pensionsåldern.
Det behövs en rörelse likt gruvarbetarstrejken 1969 återigen där det arbetande folkets villkor blir en stridsfråga.



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate