torsdag, juni 04, 2020

Symbolspråket och dagens förvirring!

Jag citerar ur Ledarsidornas nättidning idag;
Under tisdagen spreds en symbol på sociala medier som reaktion på de inrikespolitiska oroligheterna i USA. En svart knuten näve omgärdad av en svart ring med texten ”Sweden in solidarity with Black Lives Matter. Men bakom symbolen ligger en ideologi. Där alternativhögern arbetar med grodor och mjölk som symboler har vänstern anammat stjärnor och knutna nävar.
Det som sprids är inte Black Lives Matters symbol som helt saknar den revolutionära kampsymboliken som den knutna näven representerar. Symbolspråket som sprids är en kombination av kamp och de Svarta pantrarnas bildspråk.
Den knutna näven används av såväl vit makt-rörelsen som svarta motsvarande rörelser som till exempel de Svarta pantrarna. Vit knuten näve — vit makt. Svart knuten näve — svart makt. 
Att använda armen som en symbol har anor sedan många tusen år . Men när kommunismen och dess bröder nationalsocialismen och fascismen växte fram så blev det mer åskådligt för massorna världen över. 
Kommunister har alltid använt knuten näve medan de bruna har sträckt ut handen men principen är den samma.
Att den svarta kommunistiska rörelsen i USA tog efter den röda rörelsen är ju inte konstigt på något sätt. Svart makt skulle visas på samma sätt som vit makt skulle visas av rasisterna.
Bägge dessa extremer är ju rasistiska!
Med andra ord , en demokrat kan aldrig någonsin använda sig av dessa armrörelser eller knutna nävar!
Dessa uttryck är och förblir den extrema rörelsens monopol!




Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate