söndag, juni 07, 2020

DN och Sds , tryckfrihetens förkämpar?

Jag har under mitt liv haft båda DN och Sydsvenskan i min brevlåda under många år. Uppväxt med liberala tidningar från min barndom. DN och Eskilstuna-Kuriren under många år. Särskilt EK har ju en fin historia bakom sig från andra världskriget då de slogs för rätten att få säga sanningen.
Men något hände på vägen med tryck o yttrandefriheten. Det liberala förvandlades till något obestämt. Det gällde att hålla sig väl med staten för att kunna få bidrag. Miljonbidrag! Sk liberala tidningar lämnade sakta sitt borgerliga ursprung och närmade sig vänsterns ståndpunkter.
Ofta publicerade man halvsanningar och ibland tom. osanningar.
Vem minns inte DN:s svek i den sk Geijeraffären?
I dagens tidningsvärld så sätter sig redaktörer och chefer på journalisterna och kräver total lydnad, den som inte fogar sig får hoppa i tjärtunnan eller hamnar som "swischhora"!
Det är obehagligt med alla dessa skribenter vilka idag istället för att granska makten ligger ner och slickar dessa välputsade stövlar de uppvisar!
Ungefär som vissa svarta vill att vita ska böja knä och slicka deras stövlar.
När de stora tidningarna började sätta upp fingret för att känna åt vilket håll det blåste så hade redan ekonomerna räknat ut att om upplagan skulle kunna hållas eller öka så måste man tillfredställa vänstermedelklassen i de stora städerna.
Så ser det ut idag och inte ens SVD kunde hålla emot. Även om ledarsidan där kämpar på men den övriga tidningen har anpassat sig.
Vi talar då och då om indoktrineringen i ett historiskt perspektiv ,Sovjet, NaziTyskland osv. Men Sverige är nog ett av de länder i Europa där indoktrinering till socialdemokratisk politik och tankesätt verkligen har satt sig fast.
Vi hade tex Alliansen vilken i huvudsak förde en socialdemokratisk politik och deras uppgörelse med MP om invandringen blev ju förödande för vårt land.
Så djupt har indoktrineringen gått så att inte ens borgerliga politiker inser detta. De bara kör på!
I dagarna utspelas ett sorglustigt gyckelspel på Sydsvenskan. Sedan 2009 har vänstergrupper i Skåne försökt att få Mats Skogkär sparkad. Jag som bott i Skåne i så många år vet ju hur vänstern arbetar med lögner och förtal och de har sitt folk placerat på olika poster i samhället med inflytande.
Jag ska här länka till Mats Skogkärs blogg och läs noga hur han beskriver insidan av denna tidning. Dessvärre så inser vi som läsare att nu är han körd på alla tidningar i denna koncern. Det återstår att se vem som kommer att anställa honom? Tryck och yttrandefriheten ligger snart långt borta i det här landet.
https://matsskogkar.blogspot.com/2020/06/ett-slags-forsvarstal.html?spref=tw





Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate