lördag, juni 13, 2020

Ja, Cissi Wallin, det gäller att hänga på trenden!

Expressen har ju hyrt in Cissi Wallin att skriva lite bokstäver då och då. Idag den 13 juni så gör hon detta om rasism. Naturligtvis detta ämne !
Trenden är ju just nu rasism, vad det blir nästa vecka vet ingen.
Nu är det ju inte något nytt varken här  eller där. Det har alltid funnits tölpar av bägge könen som provoceras av att se svarta människor. Ibland är de infödingar från vårt land men det kan lika gärna vara en arab från Irak.
Jag hade en jobbarkompis som inte gillade ungrare, han sa alltid åt dem att de var zigenare, f.ö, var han med i SSU därhemma.
Senaste tiden har ju mycket konstig rasism riktat sig mot unga svenska killar som blivit illa ansatta som svennejävlar.
Och hur mycket tjejer har inte under årens lopp blivit kallade svennehoror.
Jag har ju bott 26 år i Malmö och därav de första sex åren i Rosengård.
Minns så väl när särskilt den ena av mina döttrar kom hem och berättade om vad Kossovopojkarna sa för något. Inga vackra ord.
När jag var 75 år och satt på bussen så kopplade en Afghansk yngling strupgrepp på mig bakifrån. Hånade mig och frågade då o då om jag var rädd. De andra passagerarna reste sig och gick framåt i bussen. Varken svenskar eller invandrare hjälpte mig. Och där satt vi i ca tio minuter innan han släppte mig.
Frågan är om det kan räknas till rasismen? Var han rasist?
Sverige är dock i världsmåttstock ett land med få riktiga rasister. Alltså de som anser att andra raser (?) än sk arier är underlägsna .
Judar är vita (oftast) men betraktas av äkta rasister som råttor.
Hur mycket har vänsterns skribenter skrivit om hur judarna i Malmö har blivit diskriminerade och förföljda av vänsterns polare ?(Hamas)
Näe, den trenden har aldrig kommit på tapeten bland Cissi och hennes vänner!
För mig blir det mest bara tröttsamt med alla dessa människor (ofta unga) vilka likt en massa tungomålstalande fantaster kör sina möten.
Det känns något överdrivet och för mig som aldrig har brytt mig om hur en människa ser ut så blir apartheidsnacket om vita ,vita och återigen vita väldigt tjatigt.
Är man hederlig och arbetsam så blir man i regel accepterad av de flesta.
Men som jag sa tidigare, dumskallar av alla färger kommer fortfarande att finnas. Varken Cissi eller jag kommer att kunna påverka dem.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate