lördag, juni 20, 2020

Benjamin Dousa sätter fingret på en öm punkt!

"En familj med fyra barn i Stockholmsområdet som lever på försörjningsstöd kan få 33 014 kronor i månaden. Om en av föräldrarna börjar städa, köra buss eller får jobb inom hemtjänsten, minskar den samlade inkomsten till 32 994 kronor, och om båda föräldrarna börjar arbeta heltid ökar den endast till 34 364 kronor enligt riksdagens utredningstjänst. Dessa siffror är inte en politisk åsikt eller tanke, utan fakta. Det lönar sig för dåligt att jobba."https://www.aftonbladet.se/debatt/a/Vb0eOW/s--ett parti-for-bidragstagare  
Sverige har under socialdemokratin under många år varit ett land med stora bidrag inte bara till familjer utan även storindustrin.
Jag minns en undersökning som fackföreningsrörelsen gjorde på 60-talet. De inriktade sin undersökning på storkapitalet. På den tiden sa man Wallenberg och det räckte.
Det visade sig att det fanns över 40 olika bidrag just till storföretagen , inte till små och medelstora företag alá Gnosjö.
Det var en djungel av bidrag!
När man ser exemplet som riksdagens utredningstjänst kommit fram till så är det ju egentligen inget nytt.
Bidragssverige har pågått så många år och folk har slutat reagera.
Tacka f-n för att kvinnan från Rosengård svarade på frågan om vem hon röstade på med svaret sossarna. Varför, frågade reportern från tv.
Jo, de ger oss mest bidrag kom svaret rappt.
Det här är ju några år sedan och INTE har det blivit bättre.
Sverige är sämst på så många områden numera, inte minst pensionerna till oss som arbetat inom vård och omsorg.
Pengarna går ju bevisligen till dessa bidragsberoende människor vilka främst finns i ökända förorter.
Det är ju bara att läsa myndigheternas egna rapporter om tex den stora skaran (ca 100.000) somalier i landet. Det är inte många som har ordentliga arbeten av dem.
Att skylla på rasism är ju bara dumheter. Titta istället på hur deras kunskaper i svenska är och du har nyckeln till varför de inte får arbete. Många kan inte ens skriva och läsa.
Vad borde då ett samhälle göra?
Naturligtvis sätta dem på skolbänken och inte gynna dem med höga bidrag.
Ställa krav helt enkelt!
Rädslan för rasistkortet är numera så stort i vårt land så ingen törs överhuvudtaget förändra något när det gäller dessa grupper med bidrag.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate