tisdag, juni 16, 2020

Skillnaden på nyheter i Sverige och övriga Norden!

"Närvaron i förskolan skiljer sig mycket mellan olika stadsdelar i Göteborg
– Man ser väldigt tydligt den segregerade staden. Familjers sysselsättningsgrad synliggörs i detta, oro, förtroende för myndigheter, det är mycket man kan tolka in i siffrorna, säger Eva Jakobsson som sitter i förvaltningsledningen på Förskoleförvaltningen."https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7494599  

"Rapporten visar även att elever som redan tidigare hade svårt att följa undervisningen och närvara på lektionerna hade högre frånvaro, såsom också nyanlända elever."https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7496196 
Och så hade de ett inslag om Somaliska kvinnor vilka på en scen berättar om sina liv 
och då kom de även in på att just den gruppen invandrare ligger högt i dödstal pga corona.
Sedan har ekot en lång rapport från USA och det handlar naturligtvis om en polis som skjuter ihjäl en våldsverkare, men om hur den mannen uppträdde före skjutningen säger man ingenting som vanligt.
ATT nästan 30-40 man mördades i Mali av islamister igår sägs naturligtvis ingenting. Samma för några dagar sedan då andra islamister mördade 20 fredliga människor. Dessa svarta i Afrika finns inte på kartan varken för massmedia eller demonstranter.
Vår statsradio är så styrd av krafter vilka jag likställer med de som drev radio och massmedia i det gamla Sovjet-blocket.
Det var då namnet disidenter uppstod och de tillverkade på enkelt sätt en sort ny media där de uttryckte sina sanningar om samhället.Ibland bara som ett ark A4 som kunde cirkulera.
När Solidaritet i Polen började sin verksamhet var jag och mina kamrater i Solidaritetspartiet med och smugglade in papper och dupliceringsmaskiner till dem.
I Sverige har det på internet sedan år tillbaka funnits alternativmedia tex Nyheter idag och Ledarsidorna vilka fyller upp de luckor som statsmedia lämnar i sin iver att kolportera ut propaganda.
Det värsta är att det finns oerhört många naiva människor i vårt land vilka varken vill se de problem som den allt för höga invandringen skapar eller förstå att massmedia medverkar till ren propaganda för att dölja dessa problem men ibland som idag på radion så sipprar det ändå ut.
Ser också att arbetslösheten galloperar nu och prognosen ligger på 600.000 individer.Just det som så många ekonomer har pekat på tidigare. Och det är ju naturligtvis fler invandrare i den gruppen än någonsin. Pensionärerna får ju ett tungt lass att dra med sänkta pensioner nu ofta från en rätt så låg pension. Det är så statsapparaten och politikerna göder främlingsfientliga känslor hos många.
Synd bara är att inte dessa människor riktar sin vrede och besvikelse åt rätt håll, politikerna!
Men så är det världen över , vreden och de människor som omfattas av dessa känslor utser syndabockar. Historien är ju full av sådant elände vilket har fört till ond och bråd död.
Allt detta borde politiker av många riktningar ha tänkt på innan man införde den öppna dörrens politik och ropade , "Sverige bygger inga murar"!
Eller Reinfeldts "öppna era hjärtan"!  Det är sånt man kallar populism vilket eggar en del där känslosåsen flödar vilt.
Nu får Sveriges folk dyrt betala! Men som vanligt är det ju "småfolket" som får betala värst.
De utan varken bank-konton eller fastigheter osv.
Så som världshistorien alltid sett ut. Märkligt är dock att de partier som har rört till soppan får nu ökat röststöd av väljarna?

Har stora delar av folket blivit så hjärntvättade av politikerväldet så de inte ens kan se att det ju är de själv som blir drabbade av just deras orättfärdiga politik?
En politik där man släppt förnuftet och inställningen att man inte ska spänna bågen för mycket?
Ska man ta emot folk från andra länder så måste det vara ordning och reda på politiken!

Läs det här också för att bättre förstå hur propagandakrafter fungerar, Bengt G Nilsson har ordentligt på fötterna; https://timbro.se/smedjan/i-sverige-har-gerillan-alltid-har-ratt/

OCH här är ett lysande exempel på hur propagandan kan se ut, denna gång svenska tidningar om Atlanta:https://benulic.se/atlanta-oandlig-rikedom-for-den-sjal-som-bemastrar-sig-sjalv/





Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate