torsdag, januari 16, 2020

Det är dags att läsa de kristnas historia i Mellersta-östern!

En gång i tiden fanns det miljoner kristna i hela det vi idag kallar Mellersta östern och inte minst i Turkiet.
Varför finns så få kvar? Vem började döda och förfölja?
Drivfjädern har hela tiden varit därför att koranen beskriver kristna som otrogna och de sattes på undantag, om man lät dem leva. De fick betala för sina liv genom en särskild skatt.
Judar behandlades på samma sätt. I det forna kristna området Bosnien fick de kristna betala skatter vilket de slapp om de blev muslimer.
Men Turkiet gick längst åren omkring 1915 då de begick folkmord mot hela den kristna befolkningen. Sedan sker massakrer på olika platser i hela Mellanöstern då och då. Flyktingarnas antal växer hela tiden. Alltid bestialska mord på kristna och numera även på andra grupper som betraktas som otrogna.
De med koranen i sin hand och sin uppfattning om de otrogna är vår tids antisemiter och även antikristna.
Ser man till hur historien utvecklades i många forna kristna städer i Mellersta östern  så ser man hur muslimer när de blir i majoritet börjar att förfölja andra. Glåporden blir till överfall och brända kyrkor. I Frankrike har de idag en stor mängd bränder i kyrkor.
Nästa steg blev att man mördade och fördrev de otrogna ,därav så många ortodoxa kristna i Södertälje idag.https://www.dagen.se/livsstil/nuri-kino-sabri-overlevde-folkmordet-mot-kristna-i-osmanska-riket-1.1647870
De bär på samma historia allesamanns av förtryck,förföljelse och fördrivning.Många har mördade släktingar och vänner i sina minnen.
Vid de stora demonstrationerna i Stockholm mot mördandet av folken  så fanns inte några från den muslimska församlingen med i dessa. Vid förfrågan om varför de inte solidariskt fanns med så blev svaret att :"varför skulle vi vara med,vi har inte med detta att göra"!
Ett ickesvar vill jag påstå.





Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate