måndag, juli 08, 2019

Jag var i kyrkan igår!

Även fast jag inte är medlem i sv. kyrkan så går jag dit ibland. Jag går även i katolska kyrkan där jag trivs mycket bra bland de olika folken från världens alla hörn.
Däremot har jag aldrig tagit nattvarden eller låtit välsigna mig. Ej heller konfirmerad i min ungdom. Alltid varit försiktig med det som jag betraktar som "hokus-pokus" bland de religiösa.
Vänder mig starkt emot olika förbud tex att kvinnor måste klä sig på ett visst sätt osv.
Matförbud finner jag också som gammalt och förlegat alltså äter jag gris och kräftor med välbehag.
Vidskepelsen som finns i de flesta religioner stöter bort mig. I min ungdom var det tex synd för pingstvänner att inneha en tv! Det var synd att lyssna på Johnny Cash ända till pingströrelsens stora ledare Lewi Pethrus bjöd in Johnny till pingstkyrkan i Stockholm för att spela.(1972)
Idag har de flesta kristna rörelser gjort upp med alla dessa konstiga "synder" , tack och lov!
Muslimer har fortfarande en mycket lång väg att gå i förnyelsens tecken. Tvärtom har de gått mot ännu mer vidskepelse  och mycket våld runt om på jorden. Förföljelsen av kristna är ju vedervärdig .
Hur de kan ge sig rätten att sitta på Guds tron och döma andra människor?
Det första muslimska kvinnor borde göra som bosätter sig i ett demokratiskt land vore att frigöra sig från mansförtrycket och kasta sina kläder på sophögen samt anpassa sig efter landets seder och bruk.
Jag vet att de har det mycket svårt dessa kvinnor men ingen annan än de själv kan befria dem från oket! Ingen annan kommer att göra detta!
Sveriges politiker är ju inte heller beredda att hjälpa dem med en lagstiftning som skulle kunna bli ett vapen för dem!
 Skam åt dessa fega politiker! Dessa som bara med munnen säger att de är emot hedersförtryck och könsstympning och barnäktenskap!

Nu kräver olika islamister att de ska kunna be 5 gånger om dagen på sitt arbete.Krav på separata bönerum har också förts fram. De vill flytta fram sina positioner och då träder de "goda" fram och håller med dem!
Detta lismande för islam är i mina ögon obegripligt i historiens sken. Det vore bättre om dessa "godhjärtade" började stödja förföljda kristna i tex Mellanöstern där de sitter i läger numera.Ofta ensamma kvinnor med barn därför att deras män har mördats av islamister. Samma islamister vilka nu befinner sig i vårt land och nästlar in sig med sina krav !

Läs f.ö. den kristna kvinnan Ann Heberleins syn på hur bön kan brukas i sitt arbete:https://www.aftonbladet.se/debatt/a/3JxAQ0/jag-ber-varje-dag--utan-att-avbryta-jobbet?fbclid=IwAR17UQVHm_TaaEGTq2b7N0QVgDSAXEXC7Lri5Zlb3-k8XeMtp_3fU1REo7o

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate