söndag, juni 23, 2019

Olika aspekter på mångfald!

Du kan ju börja med att läsa Toves ledare i Svd först:https://www.svd.se/mangfald-igen
Kloka ord och många olika vinklar.
För någon vecka sedan skrev jag själv om ett återbesök som jag gjorde ihop med min fästmö i Rosengård. Sökte upp mina gamla adresser samt gjorde ett besök i centrum.
Ingenting var sig likt från 80-talet. I centrum fanns ingen av de gamla svenska affärerna kvar. Det var som att komma in i ett centrum i Tunisien eller Libanon.
Vi kände bägge två en intensiv känsla av att där skulle vi aldrig vilja bo!
Att en del fantasifulla skribenter väljer att kalla oss för rasister visar ju bara på att deras fantasier är snöpta.
De borde istället börja tänka efter VARFÖR den svenska befolkningen överallt flyttar ut när områden börjar befolkas av allt för många från andra länder.
Skulle alla dessa utflyttare vara rasister?
Många av de som bor i dessa segregerade områden försöker också flytta från dessa områden men det finns stora svårigheter pga av arbetslöshet eller låga löner.
Sverige har ju skapat ett stort låglöneproletariat vilka har satts i dessa nästan reservatsliknande områden.
De ska sköta alla dessa jobb i tjänstesektorn där få med svenska namn finns idag. (Städ,toaletter,taxi,bussar osv)
Glädjande i Stockholm är dock att så många unga från dessa områden åker in till Engelska skolan i Gubbängen för att få en bra utbildning !
När jag ser ett studentflak fyllt med i huvudsak unga från dessa områden så blir jag glad.De har förstått att ska de komma in i det svenska samhället så måste de plugga samt tala svenska.
Jag har inga svårigheter med människor från andra länder om de visar vilja till att anpassa sig efter bla. våra normer samt tala korrekt svenska.
Det duger inte att efter 25 år och dessutom vara född här att komma med ett språk där man knappt förstår vad de säger .
Vi lever i en konstig tid nu där ofta svårigheter sopas under mattan eller rent av hela tiden försvaras av de som egentligen inte besitter några som helst erfarenheter av hur det är att bo i ett sk "utsatt" område. De kunde fråga de boende vilkas bilar brann upp en kväll hur de ser på läget i sitt område!
Tala med de mördades anförvanter som har sorg!
Tala med de som har vägglöss och kackerlackor i sina hem sedan lång tid!
Tala med de som i åratal har varit utan arbete.
Nej då,dessa sk skribenter sitter i sina fina områden och brunsmetar oss som i åratal har berättat hur verkligheten ser ut i vårt land på somliga ställen.
Jag skulle också kunna bara berätta om mina vänner från andra länder som det har gått bra för tex min vän som emigrerade från Kina till Laxå och har skapat sig ett bra liv där.
Men det blir förljuget att bara hela tiden berätta sådana framgångssagor och på det sättet glömma bort alla de många som bor i utsatta områden med alla dessa problem som finns för dem.
Sverige och alla dess regeringar har med berått mod skapat dessa områden trots vetskapen om vad de för med sig av ren misär och kriminalitet.
Det är i bästa fall grov okunskap men troligtvis dåligt politiskt handlag där man skulle ha behövt en helt annan politik.
Fegheten att ta itu med politiken är ju så oerhört tydlig att se under den senaste 20 års perioden.
Inget se, inget höra, inget göra!  Detta är valspråket för den politik vilken har förts!



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate