fredag, juni 07, 2019

Ålder?

Jag skrev några ord inatt på Twitter:"Män blir ca 80,5 år gamla i Sverige. Jag fyller snart 77 och har alltså kanske ca 3,5 år kvar här på jorden? Hmmm hur känns det egentligen? Resan till det okända. Ja ja men för Guds skull spela Chopins Funeral marsch på begravningen. Och något av Kent!"

Idag ser jag en artikel om ålder av Expressens Cecilia Hagen ,läs här: https://www.expressen.se/kronikorer/cecilia-hagen/ingen-berattade-for-mig-om-gamlingars-inre-liv/ 

En sak är säker och det är att ju äldre man blir ju fler döda omger man sig med. Alla ens stora idoler är antingen döda eller så sitter de och ruskar på hemmet i väntan på befrielsen.
Jag blir liksom Cecilia Hagen också förskräckt över hur vissa jämnåriga fd stiliga människor har förändrats men ska sanningen fram så blir jag ibland rädd för mig själv på morgonen när jag ser mig i spegeln. Mestadels försöker jag undvika ögonkontakt med mig själv ! Det får bli eftermiddag då kan jag ha fördrag med mig själv!
Trista tankar tror jag alla gamla har inför vad som komma skall, man vill ju vara med ett litet tag till och se sina barnbarn växa upp.
Mitt inre liv, som Hagen frågar om, är i stort sett lika som förr i tiden. Kanske lite kryddat med cynism om de ungas engagemang om olika saker. Jag tänker som så , nåja, de blir nog lite klokare också genom åren! Greta-effekten är ju som vilken frälsningsrörelse som helst, den står ju egentligen för något helt annat än miljön.
Ett folk som har tappat den religiösa tron vill så gärna tro på något och söker sig till allt från idoler till just Greta-rörelsen.
Men denna tro gör inte människorna speciellt lyckliga vilket märks på så många ungas självmord och psykiska åkommor.
Användandet av droger är ju också ett sätt att försöka uppnå falsk lycka och slutar ofta illa.
Jag arbetade i tre år på ett härbärge i Malmö och såg många unga där det verkligen hade gått illa på alla plan.De hade förlorat allting i livet ,till och med sin egen självkänsla. De var värdelösa i sina och samhällets ögon! 
Glädjande är då när fd artisten Sebbe kan med sitt exempel och hjälp med sin religion ge sådana människor ett nytt hopp och kanske att de finner ett nytt liv!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate