lördag, februari 05, 2011

Egypten idag och Sverige 2001!

Den man som 2001 utvisades från Sverige till Egypten med hjälp av CIA är svårt märkt av den tortyr han utsatts för i Egypten. I Sverige har ännu ingen ställts till ansvar för den behandling mannen varit med om. I Italien, däremot, avgjordes för några månader sedan ett liknande fall - med resultat att 23 CIA-agenter dömdes i sin frånvaro.
De två avvisade egyptierna, Ahmed Agiza och Mohammed Alzery, hade satts på ett amerikanskt flygplan med maskerade agenter. USA hotade Sverige med handelsblockad om de inte gick med på utvisningen. Utrikesminister vid tiden för avvisandet var  Anna Lind och statsminister var Göran Persson!


Agiza sitter fortfarande fängslad nere i Egypten och hans hustru berättar att han är sjuk och förändrad som människa.
Lennart Bodström satt i den svenska regeringen vid denna tid också och jag tycker att de som fortfarande finns i livet borde ta sitt ansvar. De borde till och med åtalas för sina beslut i denna smutsiga affär.


Under valrörelsen så var många inom (S) snara till att kasta skit på den borgerliga regeringen men sin egen smutsiga byk vill man inte ta ansvar för.
Vi har nu under en vecka fått se vad den Egyptiska staten med president Mubarak i spetsen står för sorts slag av politik, förtryck och slagpåkar.
Dessvärre så är det ju ingen ny politik och den dåvarande socialdemokratiska regeringen visste vart de skickade dessa två egyptiska män. De visste att de skulle hamna i fängelse med våld och tortyr!


Ställ Persson och Bodström till svars för dessa brottsliga handlingar!

1 kommentar:

Claes-Göran sa...

Helt enig med dig!
Detta är ju förfärligt att Statsminister, Justitieminister och Utrikesminister hade noll koll eller sympatiserade/kollaborerade med en diktatur
Claes-Göran Gustafson

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate