lördag, februari 12, 2011

Kvällsslasket!

Bägge kvällsstidningarna toppar sina förstasidor ikväll med melodifestivalen , uttagning 2!
Det är så andefattigt så jag har inte ord för skiten! Det händer så mycket viktiga saker i världen för tillfället men det skiter de i. De vill bara tjäna pengar och har inget ansvar alls längre för någon sorts folkbildning. Aftonbladet påstår sig vara landets största sossetidning, hur märker man det?
De är tammesjutton värre än Expressen på att safta på med skräpet. SVT driver på med det här programmet som om de vore en kommersiell kanal. Är det här framtiden för licenskanalen då får man kasta in handduken och börja plädera för att de kan lika gott sälja av hela skräpet.

Det får bli kapitalistkanalen Axess som håller fanan högt med att erbjuda oss riktig kultur av alla slag. Ikväll klockan 20 så visade de en BBC-film om havet utanför Afrikas östkust och vi fick bla se den mycket stora valhajen i närbild. De hade turen att hitta uppåt tio stycken samlade på samma plats och det är ovanligt.
Axess varvar med dokumentärer,pjäser,konserter,jazzens historia m.m. Ett rikt utbud av både spännande och lärorika program.

Borgarklassen står för ett genuint intresse för kultur av olika slag medan det övriga folket håller tillgodo med rena rama skäpet. Det är oerhört trist att få uppleva att ens ungdoms drömmar om ett bättre kultursverige för alla verkar helt att ha gått i stå!
När jag var 10-11 år så kunde jag gå på ABF i lilla Torshälla och höra på föredrag av tex Sten Bergman , en sk upptäcktsresare vilken hade varit överallt på jordens glömda hörn. Pastor Kejne kom och höll föredrag om fifflet inom rättsapparaten och berättade om "apelsinmannen" . Själv dog han av förgiftning men det blev aldrig utrett ordentligt men skandalen kom upp i ljuset om hur små pojkar utnyttjades av vissa myndighetsmän!


Idag tittar man på undermåliga tv-program både vuxna och barn!


PS Dagens nyheter toppar också med melodifestivalen, Svd gör dock ej detta!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate