torsdag, februari 17, 2011

EU stoppar falska läkemedel !

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/eu-vill-stoppa-falska-lakemedel_5947783.svd


Det är gott och väl att EU tar tag i detta problem som har visat sig vara livsfarligt i flera fall. Men jag kommer att tänka i andra banor eftersom illegal handel alltid har funnits. Människor köper idag cigaretter,sprit och piller på andra vägar än de legala.
Alla begriper väl förhoppningsvis att det är brottsligt och att man dessutom stödjer kriminella syndikat som använder inkomsterna till annan brottslig verksamhet. Pengarna går till att finansiera knarkhandel,köp av barn till horhandel,planering av rån osv.
Utan kunder =ingen inkomst är ju sanningen! Svensson är med sina illegala köp medbrottslig och stödjer maffiaverksamhet!
Allmän snikenhet ligger bakom alla köp av denna karaktär, man vill inte vara med och betala tex. skatten på cigaretter som är hög. Om en person som rökt i 20 år och bara köpt smuggel får lungcancer så får i praktiken alla andra betala hans vård, denna aspekt finns ju också med vad gäller denna illegala handel.

Oftast är det alla sk närbutiker och andra småhandlare som säljer illegala varor och det borde vara lätt för myndigheterna att hålla koll på dessa. Flygande kontroller borde finnas mer för det är ett bra sätt att sätta stopp för dessa kriminella handlare.

Syvende och till sist så är det den personliga moralen som bestämmer vad vi håller på med i våra liv. Köper far och mor illegalt så kommer deras barn med all sannolikhet att också göra så.


PS Detta kom på nyheterna idag:
Smuggelcigaretter innehåller asbest
Smuggelcigaretter från Ryssland, som innehåller mycket hälsofarliga ämnen, säljs öppet i Göteborg, skriver GP. Cigaretterna med namnet Jin Ling går att få tag på i en vanlig tobaksaffär i Göteborg. Paketen är gula och påminner om ett känt märke. De är även försedda med svensk varningstext och rekommenderat högstapris.
- Syftet med svenska varningstexter är att det ska verka lagligt, säger Sune Rydén, som är nationell specialist på Tullverket, till GP.
Enligt brittiska Metro är Jin Ling dubbelt så starka som vanliga cigaretter och innehåller det mycket cancerframkallande ämnet asbest. Tillverkningen sker i okontrollerade illegala fabriker och det är omöjligt att veta om de ämnen och gränsvärden som står på paketen stämmer.
(Sveriges Nyheter)

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate