torsdag, februari 17, 2011

Kunde inte ha sagt bättre (fr Expressen)

Men kriskommissionen vill ha högre ersättningar i sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen och sammanfattar att det handlar om att återerövra "problemformuleringsprivilegiet".

Men insikten om att varje valrörelse utgör ett slagfält om verklighetsbilden är inte speciellt revolutionerande.


Kriskommissionären och sosseadliga (Göteborgs-Görans dotter) Anna Johansson gör sig till representant för Eländessocialdemokratin när hon säger att det svenska samhället "är på väg att slitas isär."


Problemet är att när ett parti avskärmar sig från väljarnas uppfattning att Sverige faktiskt fungerar ganska hyggligt, då rasar trovärdigheten. De socialdemokratiska eländesbeskrivningarna blir helt enkelt för gnälliga, som om Ring P1 vore representativt för folkviljan.


Åter till Mona Sahlin i december: "Faktum är följande: när vi regerar Sverige nästa gång så utgår vi från åtta år med borgerliga skattenivåer - och ett folk som har vant sig vid sina jobbskatteavdrag. Tyck som ni vill om det men så är det."


Ja, just så är förutsättningarna i ett av världens rikaste, mest ekonomiskt utjämnade och högst beskattade länder.


Välkommen till den verkligheten, Socialdemokraterna. Med Ring P1-vänstern och Göran Greider som ideologisk vägvisare blir ni ett 25-procentsparti. Mycket högt räknat.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate