tisdag, februari 15, 2011

Jobb igår och idag!

Jag träffade ett gäng pensionärer idag och satt och språkade med dem. Vi kom in på flydda tider då vi var unga.
Samtliga hade slutat skolan innan vi fyll femton år. Alla hade fått arbete på en gång inom allt från kontor till städ inom sjukvården. På den tiden anställde man unga med sk grön arbetsbok där man hade gått igenom hälsokontroll för att utesluta de som var sjuka från att jobba tungt.
Själv fick jag arbete som kontorsbud vilket innebar allt från att dela ut post till att göra bankärenden.
Dåligt betalt naturligtvis men på den tiden resonerade man som så att hellre ett arbete med dålig betalning än att vara arbetslös.
Siktet var att man på det sättet skulle ta sig in i arbetslivet vilket man också gjorde.
Alla runt bordet hade som sagt fått arbete och gått vidare i livet utan någon arbetslöshet. Idag kräver facket minst 16.000 i månadslön för en nyanställd och de kallar detta låg lön!


Facket bidrar till att hålla dagens unga i arbetslöshet på det här sättet! De snackar från vänsterhåll om att borgarna försöker sänka lönen för de unga och då visar bara vänstern sin oförmåga att förstå mekanismerna i vårt samhälle. Samtidigt gnäller de över att Sverige har den högsta ungdomsarbetslösheten i EU. Det är tur för Sverige att så många unga åker till Danmark och Norge och arbetar för annars skulle vi ha ännu sämre siffror.


Varför inte vänstern kan ställa de rätta frågorna är en gåta. Antagligen är de förblindade av sin dogmatism och inte kan se den verklighet vi lever i idag.
Som man frågar får man svar!


Thomas Östros har många gånger sagt om den nuvarande regeringens ekonomiska politik att den leder åt fel håll men dagens tidningar från hela världen visar att Sverige har en urstark ekonomisk tillväxt. Tillväxten är så stor så att riksbanken var tvungen att höja räntan idag igen och fler höjningar är att vänta.
Inflationen måste hållas ner och kronkursen får inte stiga för mycket då den hämmar exporten.
Hur hade det sett ut om Östros hade blivit finansminister?


Skulle tro att många inom näringslivet skulle föredra euron idag som valuta! Våra politiker av alla chatteringar ligger som vanligt lågt med ett fuktat finger riktat mot folket.
Det gäller att känna efter i folkdjupet i en sådan fråga men det riktiga vore att de istället drev frågan om att införa euro även här och sluta åka snålskjuts på andra länder vilket alltid har varit Sveriges varumärke.


Solidaritet är bara något man talar om i högtidstalen , verkligheten under åren sedan kriget har visat något annat. Egoism i valutapolitiken där man genom devalveringar åkt snålt på andra länders bekostnad samt låtit det arbetande folket betala priset. Ett sätt att inbilla oss att Sverige inte ligger i Europa utan att det är dom mot oss!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate