söndag, juli 18, 2010

Iranska kommunister har rätt!

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/nej-till-kladforbud-1.1139180

Dagens nyheter,  liksom redaktören för Sydsvenskan Heidi Avellan,  går ut hårt om andra EU-länders motstånd och förbud mot heltäckande klädsel.(Likställd med maskering)!
Hela den här debatten börjar likna den som uppstod i USA angående slavar eller ej.
Sydstaterna ansåg att om de svarta trivdes och ville vara slavar så var det deras fria vilja osv. Allt medan nord tom. gick i krig för att avskaffa denna ofrihet.

Heltäckande klädsel är ett männens påfund och inget annat. Det finns ingen sorts religion i att dölja sig. Vi har många lagar i våra länder eftersom det är nödvändigt.  Någon total frihet kan man aldrig tala om därför att då skulle krafter ta över som verkligen inte vill människans bästa.

Dessa stora tidningar talar om frihet! Vad de glömmer är då att allt som vissa betraktar som frihet aldrig är frihet. En knarkares rätt att att droga sig fram till döden har ej heller med frihet att göra lika lite som kvinnlig omskärelse har med religion eller kvinnans frihet att göra.

Om vi vill ha ett samhälle där alla är lika och har samma rättigheter så måste all form av påtryckande religion avskaffas. Dessa kvinnor bär inte bara sin maskering utan de och framför allt deras män,  har också värderingar vilka påverkar deras barn till att inte kunna leva samma liv som övriga  barn i samhället kan göra.
De får inte bada ihop med andra barn, de får inte idrotta om man inte är pojke förstås.
Det gäller olika regler för flickor och pojkar och detta strider mot svensk lag.
Om ett upplyst samhälle ska kunna hjälpa kvinnor och barn så måste man ta till lagen . Vad gjorde Mustafa Attaturk när han kom till makten i Turkiet, jo han stiftade lagar mot all form av religiöst förtryck.

Till och med i sina religiösa lokaler så tillämpas diskriminering mot kvinnor och där står inte de judiska synagogerna långt efter. Katolska kyrkan betraktar också kvinnor som en sämre sorts människa, inte minst nu när man buntade ihop pedofiler med kvinnliga präster i våra länder.

Jag har sagt det förut, jag tror på Gud men den sk Gud som bara straffar och har förbud mot än det ena och det andra, en sådan Gud finns inte. 
Alla dessa förbud som binder människor felaktigt är människors påfund (läs männens).
Gud har skapat man och kvinna liksom allt annat unikt och vackert på vår jord. Skulle vi stackars människor sätta oss över Guds vackra skapelser och förneka oss att se detta?




PS En mycket bra artikel i DN :http://www.dn.se/debatt/darfor-ar-antiliberalismen-sa-stark-i-svenskt-kulturliv-1.1139182

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate