tisdag, juli 20, 2010

Fin bild!


Istället för färg eller svartvit så gjorde jag den i gammaldags färg. Ofta såg bilderna ut så här när de fick hem dem från fotografen. Styva tjocka pappersbilder som säkerligen kostade mycket pengar i slutet på 1800-talet!
Idag är det nog inte lika vanligt att gå till en yrkesfotograf så som det var när jag växte upp. De digitala kamerorna har betytt en smärre revolution på samma sätt som filmkamerorna har betytt att det är enkelt idag. Själv hade jag en sk "dubbelåtta" och filmade med. Efter halva inspelningen så var man tvungen att vända på filmen för att kunna fortsätta. Sedan när man lämnat in den till fotolabbet så skar de helt sonika filmen på mitten och limmade ihop den så att det blev ca 3 minuters film utan ljud!
Min morbror som är 97 år brukar säga att han har varit med om en lysande epok med tekniska uppfinningar som är fantastiska. Men , det han sätter främst av allting är dock internet.
Han ser hur man kan skicka ett brev på en sekund till andra sidan jordklotet eller tala och titta på en person i vilken vrå som helst på jorden.
De unga som har växt upp med detta ser inte internet med samma ögon som min morbror.
Vad kommer det för något i framtiden som de kommer att tycka är märkligt och stort?
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate