söndag, juli 04, 2010

Försvaret

Alla som vill prova att se vad det militära är för något har rätt enligt den nya lagen att prova "lumpen" i tre månader.Alla innebär alltså även kvinnor .Så har det ju inte alltid varit ,när jag låg i flottan mellan 61-63 så såg jag inga kvinnor i det militära. Om man efter dessa tre månader gillar det man har sett och upplevt så kan man satsa på en karriär inom det militära med bra lön.

De sista tio åren har man inte kunnat kalla in särskilt många värnpliktiga per år. Jobbet har också blivit så tekniskt de senare åren, inte minst inom flottan, så de måste ha utbildad personal. Tiden har gått ifrån den forna värnplikten. Förändringen började alltså redan för många år sedan under den socialdemokratiska regeringen, därför blir det lite löjligt när de rödgröna i riksdagen gick emot det nya systemet . Det är så mycket i vår värld som har förändrats och att sitta där och önska sig tillbaka är bortkastat.
En del talar om "folkhemmet" under Per-Albin som en drömtillvaro.De vet inte vad de talar om, låg lön och kort semester.48 timmars arbetsdag och en mycket låg folkpension .Statarna fanns kvar ända till slutet av 40-talet. Man steriliserade folk hur som helst osv. Kondomförsäljning var förbjuden ända fram till slutet av 30-talet och då hade sossarna suttit åtskillig tid. Ingen abort var tillåten långt in i vår tid. Illegala farliga arborter var vanliga med dödlig utgång.
Jag skulle kunna fortsätta att rada upp allting som var dåligt men det är bara tröttsamt.DET VAR INTE BÄTTRE FÖRR!
Jag fick ligga inne i 15 månader och under denna tid förlorade jag alltså massor med lön och pensionspoäng.Dessutom backade riksdagen på mig en ny lag på sextiotalet där det stipulerades att jag och mina kamrater skulle göra ytterliga tre månaders tjänstgöring trots den tidigare lagen om att flottan gjorde all värnplikt på raken.
Tack för att den nya lagen har tillkommit ,nu är det äntligen slut på att sätta vägrare i fängelse!
Det är underligt att det skall till en borgerlig regering för att stifta en sån lag. Man kan tro att de tidigare sosseregeringarna älskade att sätta unga män i fängelserna.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate