torsdag, juli 22, 2010

Hårds väg i Malmö!

"Bil utbränd på Hårds väg


Av Maria Gunnarsson/Nyhetsbyrån NA Media 22 JULI 03.38
MALMÖ. En bil blev totalt utbränd och ytterligare en bil fick skador i en bilbrand på Hårds väg i Malmö under natten mot torsdag.
Det var strax innan klockan två på natten som räddningstjänsten fick bege sig till Hårds väg för att bekämpa bilbranden. Polisen uppger att det var lugnt i området då branden startade, men att allt ändå tyder på att branden var anlagd."

När vi flyttade ner till Malmö 1978 så fick vi en fyrarums lägenhet just på Hårds väg 26! Jättefin lägenhet och på den tiden oerhört billig hyra mot vad vi hade haft i Visby. Skatterna var mycket låga också i jämförelse vad vi var vana vid.
Till vår lägenhet hörde en uteplats där man kunde odla lite för husbehov.
Vi insåg efter att par veckor att det ej gick att använda den och att släppa ut små barn på denna plats var omöjligt. Varför?
Jo ,grannarna i detta höghus roade sig med att kasta ner allehanda ting från sina fönster.Allt från hundratals fimpar efter ett tag till tamponger och kådisar.
MKB skrev lappar till alla hyresgäster om dessa problem men ack nej ,ingen ändring. Vi bodde där ett par år men efter bränder (anlagda) samt grannar som hade omvandlat natt till dag med sina fylleslag så fick vi flytta tvärs över gatan till ett låghus.
Tja, det blev inte ett dugg bättre där heller och efter en förödande brand i huset så fick vi nog. Idag läser man rubriker som detta i ingressen.
Bilbränder över hela Rosengård. De tuttar eld inne i garagen så tiotals bilar brinner upp osv.
På gatorna brinner bilar mer än ofta. Skulle tro att det är dyrare med försäkringarna där nere än på andra platser?
Polisen vet att det är unga killar som gör detta men sällan får man tag på dem. Föräldrar har ingen koll eller hand med sina ungdomar. Redan när vi bodde där så drällde det av småungar ute till sent in på natten.
Det är så trångt hemma hos många pga att de har halva släkten boende i sin lägenhet. Då blir lösningen att låta ungarna vara ute.
När man tar upp om att staten borde skapa regler om att man inte får välja bostadsort de första åren i Sverige så möts man idag med motstånd bla från moderaterna.

De snackar om att det inte fungerar och inte befrämjar invandrarnas situation precis som om den nuvarande situationen är så lysande.

Är man så rädd för debatt omkring invandringen och att man ska få någon sorts "razzestämpel"? Vad man istället har bidraget med i detta land är en smygrasism vilken har möjliggjort SD:s framväxande.

Eftersom jag är för invandring så vill jag ha ordning och reda på denna med klara regler . Ingen kan med hedern i behåll påstå att Sverige har skött invandringen särskilt bra under de senaste 40 åren.
Resultaten ser vi idag i våra fängelser och i brottstatestiken . I de stora förorterna så fungerar det illa med skolor med elever vilka går ut skolan med underkända betyg . Utan en bra framtid med andra ord.

Jag minns när min son gick i skolan i Rosengård vilken oreda det var i hans klass. När han efter flytten ändå hamnade i en skola i närheten av Rosengård med övervägande antal elever från denna stadsdel så var det hemskt att gå dit.
Skolan blev så förstörd till slut att myndigheterna fick stänga den.Alla lärare fick sparken och fick söka nya jobb.
När man som Svensk har bott mitt i ett sådant bostadsområde så får man nog en annan syn på problemen än dessa ständiga debattörer som kanske inte ens har satt sin fot där.
Aldrig mer ett sånt boende för min del!

Bild 1 Ung kille föredrog att bajsa i trappan.
Bild 2 och tre är från en av bränderna där vi bodde. Så såg det ut i över en månad!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate