måndag, juli 12, 2010

Enögda!

I många olika sammanhang stöter man på individer som vi brukar kalla "enögda" eller ser allt i "svart-vitt"!
Både inom politiken såsom idrotten. All lagsport där man måste hålla sig med en domare utlöser människans enögdhet beroende på vilket lag man håller på.
Dagens politik har på något sätt blivit besmittat av detta tänkande numera.  Förr kunde människor förklara mera ur ideologisk vinkel varför de tyckte si eller så. Ofta gick man kurser där man lärde sig grunderna för politiskt tänkande. Man blev även "gnuggad" i hur den ev. motståndaren tänkte och såg på världen.
Nu håller man på ett lag där partiledaren är lika med lagledaren.

Tyvärr har det då också blivit ett tänkande därefter. Att argumentera med de som håller på ett lag är dömt att misslyckas. Motståndaren har alltid fel!

Om jag framför tex. att KD har en hel del i sin politiska uppfattning om äldreomsorgen vilket är bra och som skulle gagna oss äldre så får man direkt hånfulla påhopp från oppositionslaget!

Eller att FP:s skolpolitik gagnar eleverna !

Eller att CP:s omsvängning i kärnkraftsfrågan kanske är det enda vettiga så som jorden ser ut nu och där framtidens reaktorer kommer att kunna gå på det utbrända bränslet som lagras nu.

Ta tex PP (piratpartiet) och deras vakthållning omkring tryck o yttrandefriheten så viftas det bara bort.

SD kanske har något som ändå är vettigt?

V+S+Mp har säkert något bra också men för tillfället kommer jag faktiskt inte på något!

Tacka vet jag friidrotten där man kämpar hederligt  sida vid sida. Där märker man också tex inom tiokampen hur fina vänner de är.Samma sak med de tjejer som hoppar, de peppar  och grattar varandra när det går fint för någon.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate